Απαράδεκτες, καταδικαστέες και θλιβερές οι δηλώσεις και πράξεις της Τουρκίας, απαντά το υπουργείο Εξωτερικών

File Photo: Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Απαράδεκτες, καταδικαστέες και θλιβερές χαρακτηρίζει τόσο σημερινές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, όσο και το περιστατικό με το σκάφος στην Κω, με ανακοίνωσή του υπουργείο Εξωτερικών.

“Δεν εκπλήσσουν οι απαράδεκτες και καταδικαστέες σημερινές θλιβερές δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας”, σημειώνει η ανακοίνωση του υπουργείου.

“Αποτελούν συνέχεια μιας κλιμακούμενης πρακτικής που την θέτει εκτός όχι μόνον των ευρωπαϊκών ορίων, αλλά και κάθε ευρωπαϊκής λογικής. Ορίων και λογικής που η Ελλάδα θα συνεχίσει με συνέπεια να υπερασπίζεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

«Να γνωρίζει η τουρκική ηγεσία ότι οι Έλληνες είναι ενωμένοι σε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας»

Μήνυμα στη Τουρκία ότι η τήρηση του διεθνούς δικαίου είναι η μόνη βάση για ειρήνη και συνεργασία στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια των σημερινών γεγονότων, κάνοντας λόγο για ενότητα των Ελλήνων “απέναντι σε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας”.

“Οι σημερινές επιθετικές δηλώσεις αλλά και ενέργειες της Τουρκίας, τόσο με την τουρκική ακταιωρό στην Κω όσο και με την υπερπτήση τουρκικού μαχητικού πάνω από τον Έβρο είναι απαράδεκτες και αντανακλούν τον ολισθηρό και εξαιρετικά επικίνδυνο δρόμο που επιλέγει να ακολουθήσει η τουρκική ηγεσία. Οφείλει να κατανοήσει ότι το διεθνές δίκαιο και η αρχή καλής γειτονίας αποτελούν τη μόνη βάση για ειρήνη και συνεργασία στην περιοχή”, υπογραμμίζει στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

“Να γνωρίζει η τουρκική ηγεσία ότι οι Έλληνες είναι ενωμένοι απέναντι σε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας”, διαμηνύει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Μήνυμα Πλακιωτάκη στην Άγκυρα: Προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορα-αυξάνουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: