Υπέκυψε ένας εκπαιδευτικός που είχε προσβληθεί από τον κορωναϊό: Πρώτος θάνατος στον Παναμά …

FILE PHOTO: Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας ανακοινώνουν θανάτους από τον κοροναϊό, στον Παναμά. EPA, MINSA / HANDOUT




Ένας 64χρονος εκπαιδευτικός που προσβλήθηκε από τον κοροναϊό υπέκυψε στον Παναμά, γεγονός που σήμανε τον πρώτο θάνατο στη χώρα και στην κεντρική Αμερική εξαιτίας της επιδημίας της ασθένειας COVID-19, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Ροσάριο Τέρνερ.

Σύμφωνα με την υπουργό (σ.σ. όχι «τον» υπουργό, όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο τηλεγράφημα εκ παραδρομής), είχαν επιβεβαιωθεί μέχρι χθες συνολικά οκτώ κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Το ένα από τα πρόσωπα που έχουν μολυνθεί «νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, άλλο ένα δυστυχώς απεβίωσε», είπε η κυρία Τέρνερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα.

Το θύμα, διαβητικός, υπέκυψε την Κυριακή, διευκρίνισε η υπουργός.

Οι υπόλοιποι επτά άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό είναι ηλικίας μεταξύ 29 και 59 ετών και οι έξι είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό — στη Γαλλία, στην Ισπανία, στις ΗΠΑ και στην Κούβα.

Ο Παναμάς είναι η δεύτερη χώρα της κεντρικής Αμερικής στην οποία εξαπλώθηκε ο SARS-CoV-2 μετά την Κόστα Ρίκα, όπου καταμετρώνται 13 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων τριών υπηκόων των ΗΠΑ.

Η παναμαϊκή κυβέρνηση διέταξε να κλείσουν ως την 7η Απριλίου όλα τα σχολεία στις περιοχές που πλήττονται από την επιδημία.

Η υπουργός Υγείας, υποσχόμενη ότι θα ενημερώνει για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας όλων των ανθρώπων που μολύνθηκαν, προέτρεψε τους πολίτες να «παραμείνουν ψύχραιμοι» και «να τηρούν τα πρωτόκολλα πρόληψης» της εξάπλωσης του ιού.

— Οι υγειονομικές αρχές της Βολιβίας επιβεβαίωσαν τα πρώτα δύο κρούσματα του κοροναϊού, γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του προς τους πολίτες ο υπουργός Υγείας της μεταβατικής κυβέρνησης, ο Ανίμπαλ Κρους.

Πληροφορίες από AFP-Reuters-TASS μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παναμάς, Panama

Ο ιός κτυπά άγρια τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία: Έξι νέοι θάνατοι, 301 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις δύο χώρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: