Είναι θλιβερή η δημοσιογραφική έρευνα στην Κύπρο για την διαφθορά της πολιτικής και οικονομικής ελίτ…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Ο αριθμός των πραγματικών δημοσιογραφικών ερευνών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κύπρου, για την αποκάλυψη των ενόχων που έχουν αναμειχθεί σε υποθέσεις διαφθοράς, είναι σχεδόν μηδενικός.

Απλά τα κυπριακά ΜΜΕ που έχουν σχέση με συγκεκριμένους επιχειρηματίες και δικηγόρους δημοσιεύουν ρεπορτάζ μόνο εναντίον των αντιπάλων τους. Ομιλούμε για στρατευμένη δημοσιογραφία.

Όμως έτσι δεν γίνεται δουλειά… Η ανεξαρτησία των ΜΜΕ πρέπει να εξασφαλιστεί άμεσα, παρά το γεγονός ότι φαίνεται πως έχουμε καθυστερήσει πολύ. Ίσως και να χάθηκε ο πόλεμος.

  • Πρέπει στο σημείο αυτό να τονίσω ότι οι συνάδελφοι της εφημερίδας Φιλελεύθερος κάνουν εξαιρετική δουλειά. Και πιστεύω ότι σε μερικές περιπτώσεις ένας κούκος μπορεί να φέρει την Άνοιξη.

Και στην Κύπρο και στην Ελλάδα, οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η δημοσιογραφία, όπως την ξέραμε, έχει πεθάνει… Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες δεν θα βρουν το δίκιο τους, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα. Η πλειοψηφία των δημοσιογράφων έχουν ταχθεί με κάποιον.

Πλέον υπερισχύει πάντα το δίκαιο του ισχυρού, που για ένα περίεργο λόγο οι “μεγάλοι” και “τρανοί” καταφέρνουν πάντα να ξεχρεώνονται μόνο τα δικά τους δάνεια. Ή και να του χαρίζονται στην ολότητά τους… Όλοι οι άλλοι πρέπει να πληρώνουμε, ως οφείλουμε βεβαίως…

Μιχάλης Ιγνατίου

Ατιμώρητος διεθνής παραβάτης επαναλαμβάνει εαυτόν: Η πεμπτουσία του Κυπριακού είναι η εισβολή-κατοχή

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: