Αδιόρθωτοι και την Καθαρή Δευτέρα: 479 έχασαν πινακίδες και δίπλωμα στη ΛΕΑ, μόνο στην Αττική

File photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ, STR μέσω ΚΥΠΕ




Στο διάστημα 28 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου κατεγράφησαν συνολικά 479 παραβάσεις,, οδηγών οι οποίοι κινούνταν στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α) σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Οι παραβάσεις του εορταστικού τετραήμερου των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, πραγματοποιήθηκαν σε τμήματα των αυτοκινητοδρόμων Αθηνών – Λαμίας, Αθηνών – Κορίνθου και Αττικής Οδού.

Από τις 479 παραβάσεις, οι 310 βεβαιώθηκαν μέσω καμερών και οι 169 κατά την διάρκεια επιτόπιων ελέγχων στελεχών της τροχαίας.
Σύμφωνα με την Τροχαία, η χρήση της Λ.Ε.Α κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις διάπραξης παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα ημέρες. Επιπρόσθετα επιβάλλεται και ποινή εννέα βαθμών στο Point System, χωρίς όμως την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Η χρήση της Λ.Ε.Α προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και συντήρησης των αρμοδίων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση της Λ.Ε.Α απαγορεύεται.

Ασυνόδευτα παιδιά από την Ελλάδα θα πάρουν 4 κράτη μέλη, αποκαλύπτει ο Κουμουτσάκος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: