Ιερέας στην Πολωνία προσεύχεται μαζί με τους πιστούς door to door, εφόσον δεν μπορούν να πάνε στην εκκλησία

File Photo: Ένα αγόρι βρίσκεται δίπλα στον Καρδινάλιο Ρέινχαρντ Μαρξ, πρόεδρο της Γερμανικής Διάσκεψης Επισκόπων. EPA, ARMANDO BABANI




Ο Πολωνός ιερέας Μίροσλαβ Ματούζνι ελπίζει ότι έχει βρει έναν νέο τρόπο για να αντιμετωπίσει την πανδημία του νέου κορονοϊού: βγήκε στους δρόμους της πόλης Λούμπλιν και καλεί τους πιστούς, από την απομόνωσή τους, να σταθούν στα παράθυρά τους και να προσευχηθούν μαζί του για να ξορκίσουν το κακό…

Έχοντας επάνω του ένα λείψανο του Αγίου Αντωνίου, του προστάτη της πόλης, ο ιερέας τριγύρισε στην ενορία του το βράδυ της Τρίτης. Προσευχόταν μεγαλοφώνως και ενθάρρυνε τους πιστούς να ανάψουν κεριά στα παράθυρά τους.

«Είναι μια ασυνήθιστη κατάσταση. Θέλω να προσευχηθώ έτσι, όχι μόνο για να φύγει ο κορονοϊός αλλά επίσης και για να μην χάσει ο κόσμος την πίστη του», είπε ο Ματούζνι στο πρακτορείο Reuters.

Η Πολωνία έχει κλείσει κινηματογράφους, σχολεία, θέατρα και τα σύνορά της, ενώ απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των 50 προσώπων, γεγονός που σημαίνει ότι είναι αδύνατον να συμμετάσχουν οι πιστοί σε πολλές λειτουργίες. Υπό κανονικές συνθήκες, το ένα τρίτο των Πολωνών πηγαίνει κάθε Κυριακή στην εκκλησία.

Μέχρι σήμερα έχουν διαγνωστεί 251 κρούσματα της ασθένειας στη χώρα και πέντε άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Μολονότι η πολωνική κυβέρνηση δεν ζήτησε κατηγορηματικά να κλείσουν οι εκκλησίες ή να μην τελούνται λειτουργίες, οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν ανάγκασαν τους ιερείς να βρουν εναλλακτικές, δημιουργικές λύσεις.

Ο Ματούζνι είπε ότι, μολονότι πολλές λειτουργίες μπορούν να μεταδίδονται διαδικτυακά ή από την τηλεόραση, βγαίνοντας στον δρόμο θα διασφαλίσει ότι οι Πολωνοί δεν θα χάσουν την επαφή τους με τον Θεό. Όπως είπε, θα συνεχίσει να λειτουργεί από πόρτα σε πόρτα, όσο του επιτρέπουν οι αρχές να κυκλοφορεί έξω. «Έτσι θα γίνεται καθημερινά, μέχρι να λήξει η καραντίνα», τόνισε.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βαρσοβία, Πολωνία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: