Ιδιωτικές κλινικές: Τακτικά χειρουργεία “βαφτίζονται” επείγοντα, παρά τις απαγορεύσεις λόγω κορωναϊού

FILE PHOTO: Γιατροί σε ώρα επέμβασης EPA, MOHAMMED BADRA




Τέλος στα χειρουργεία και στον ιδιωτικό τομέα έβαλε πριν λίγα 24ωρα το υπουργείο Υγείας, αφού όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας: “Ανακοινώνουμε την αναστολή των τακτικών χειρουργείων στις ιδιωτικές δομές υγείας”. Στόχος να περιορισθεί η εξάπλωση του ιού και στον ιδιωτικό τομέα της υγείας, δεδομένου ότι με τις επεμβάσεις ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται.

Γι αυτό άλλωστε έχει γίνει αναστολή και στα τακτικά χειρουργεία στο ΕΣΥ και πραγματοποιούνται μόνο τα επείγοντα. Ωστόσο όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr αρκετές ιδιωτικές κλινικές ειδικά στην Αττική συνεχίζουν τα τακτικά χειρουργεία που θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε άλλη χρονική περίοδο. Μάλιστα όπως μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr, πολλά περιστατικά κατά τη συνήθη τακτική «βαφτίζονται» επείγοντα ώστε να ξεπεράσουν το σκόπελο της απαγόρευσης.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ο ΣΕΙΚ με επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ζητά διευκρινίσεις σχετικά με την απαγόρευση. Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο Πρόεδρος του ΣΕΙΚ Γρηγόρης Σαραφιανός: «Ζητήσαμε με επιστολή μας στον υπουργό Υγείας να ενημερωθούμε εάν πρόκειται για απαγόρευση ή αυστηρή σύσταση». Ο ΣΕΙΚ έχει ζητήσει παράλληλα από το υπουργείο Υγείας και υγειονομικό υλικό, δεδομένου ότι το Σάββατο φθάνουν στη χώρα μας από την Κίνα προμήθειες σε μάσκες, γάντια κ.λ.π.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα ώστε αν χρειασθεί να ενεργοποιηθούν για περιστατικά του κορονοϊού. Άλλωστε το υπουργείο Υγείας έχει δεσμεύσει όλες τις κλίνες και τις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, ώστε αν χρειασθεί να συμμετάσχει στην αντιμετώπιση των περιστατικών.

Με πληροφορίες από Έθνος, Δήμητρα Ευθυμιάδου

Κλειστά τα ξενοδοχεία μέχρι το τέλος Απριλίου: Τί ισχύει για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: