Η UEFA συζητά στο Άμστερνταμ και το μενού έχει: κορωναϊό, Euro 2020 και ομίλους του Nations League




Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα συναντηθεί αύριο στο Άμστερνταμ, εκεί που μία ημέρα αργότερα (3/3) θα γίνει η κλήρωση των ομίλων του Nations League, προκειμένου να συζητήσει και να αποφασίσει σημαντικά ζητήματα.

Έδρες των διοργανώσεών της και φυσικά σκέψεις και προβληματισμοί σχετικά με τον κορωναϊό (COVID-19) θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων, αφού 100 ημέρες πριν από την έναρξη του Euro 2020, η εξάπλωση της επιδημίας αποτελεί τη μέγιστη ανησυχία της για τον αντίκτυπο που μπορεί να υπάρξει σε εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς, που θα κυκλοφορούν ελεύθερα σε όλη την Ευρώπη.

Ο Ιταλός αντιπρόεδρος της UEFA, Μικέλε Ούβα, προειδοποίησε ότι «οι διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το Euro, θα σταματήσουν μόνο σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας και μόνο εάν η εξάπλωση του COVID-19 πάρει μεγάλες διαστάσεις».

Όπως είναι γνωστό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 12 χώρες που θα «καλύψουν» την ήπειρο, από την Αγία Πετρούπολη μέχρι τη Ρώμη. Στις 12 Ιουνίου, ο εναρκτήριος αγώνας θα διεξαχθεί στη Ρώμη, πρωτεύουσα της Ιταλίας, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη στην Ευρώπη.

Ωστόσο, η UEFA δεν πρόκειται να πάρει καμία αμετάκλητη απόφαση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δεν πρόκειται να ακολουθήσει το παράδειγμα της ασιατικής συνομοσπονδίας (AFC), η οποία εκτός από διοργανώσεις, ανέστειλε και το συνέδριό της που ήταν διεξαχθεί στην Κουάλα Λουμπούρ τον ερχόμενο Απρίλιο.

Σύμφωνα με τον Ούβα «βρισκόμαστε σε φάση αναμονής. Η UEFA θα περιμένει να δει την εξέλιξη και δεν θα βιαστεί σε μια απόφαση που θα λάβει μόνο σε περίπτωση ακραίων αναγκών και σχετικών δεσμεύσεων από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις».

Η κλήρωση για το Nations League, το οποίο θα ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι, στις 3 Σεπτεμβρίου (θα γίνουν συνολικά 162 παιχνίδια), θα διεξαχθεί κανονικά τη Τρίτη , με την συμμετοχή 55 ομοσπονδιών.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην League C, στον πρώτο όμιλο μαζί με Αλβανία, Μαυροβούνιο και Γεωργία, ομάδες στις οποίες αποφεύγει.

Πιθανές ομάδες που θα αντιμετωπίσει από την League C, είναι:
2ος όμιλος: Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο Λευκορωσία, Κύπρος
3ος όμιλος: Εσθονία, Σλοβενία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο
4ος όμιλος: Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Καζαχστάν, Μολδαβία

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νιόν, Ελβετία

Abierto Mexicano: Ο Ναδάλ κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο για το 2020

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: