Οι τράπεζες να μετακυλίσουν την κεφαλαιακή διευκόλυνση στην οικονομία, λέει ο ΥΠΟΙΚ

File Photo: Ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Πετρίδης μετά τη σύσκεψη με τα οικονομικά επιτελεία των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις επιπτώσεις του κορονοϊού και τη λήψη μέτρων, στις 12/3 στη Λευκωσία. ΚΥΠΕ – ΓΤΠ/Σ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Οι τράπεζες θα πρέπει να μετακυλίσουν στην οικονομία το κεφαλαιακό περιθώριο που απέκτησαν από την κεφαλαιακή χαλάρωση, μέσω μεγαλύτερης ευελιξίας προς αυτούς που πλήττονται από την αναταραχή που προκαλεί η επιδημία του κορωνοϊού, τονίζει ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

«Τα ελάχιστα απαιτούμενα κεφάλαια των κυπριακών τραπεζών μειώνονται κατά €1,3 δισ.», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter o ΥΠΟΙΚ και συμπληρώνει: «Οι τράπεζες πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη διευκόλυνση για ενίσχυση ρευστότητας μέσω δανειοδότησης, ή μεγαλύτερη ευελιξία στην αποπληρωμή δανείων αυτών που πλήττονται αυτή την κρίσιμη περίοδο».

  • Και η ΕΤΥΚ ζητά πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων από τις τράπεζες

Ικανοποιητικά χαρακτηρίζει η συντεχνία των τραπεζικών υπαλλήλων (ΕΤΥΚ) τα μέτρα που πήρε κυβέρνηση για στήριξη της οικονομίας και περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι διοικήσεις των τραπεζών θα πρέπει να πάρουν μέτρα για προστασία τόσο των πελατών όσο και του προσωπικού τους.

Σε νέα εγκύκλιό της προς τα μέλη της, η ΕΤΥΚ εισηγείται μεταξύ άλλων την τοποθέτηση προστατευτικών/διαχωριστικών για ταμίες και για κάθε υπάλληλο που έρχεται σ’ επαφή με πελάτες, καθώς και τη μέτρηση της θερμοκρασίας κάθε πελάτη.

Σε κάθε κατάστημα ένα άτομο θα πρέπει επίσης να περιορίζει τον αριθμό των ατόμων που εισέρχονται στο χώρο εξυπηρέτησης, ενώ θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική η απολύμανση των χεριών και ταυτόχρονα να παραχωρείται / χρησιμοποιεί γάντια και μάσκα για όσο χρόνο είναι εντός του χώρου εξυπηρέτησης.

File Photo: Σε νέα εγκύκλιό της προς τα μέλη της, η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) εισηγείται μεταξύ άλλων την τοποθέτηση προστατευτικών/διαχωριστικών για ταμίες και για κάθε υπάλληλο που έρχεται σ’ επαφή με πελάτες, καθώς και τη μέτρηση της θερμοκρασίας  κάθε πελάτη. ΚΥΠΕ

Σημειώνει την ανάγκη διαρρυθμίσεων των χώρων, ούτως ώστε σ΄όλους τους χώρους της Τράπεζας να εφαρμόζονται αυστηρά οι αποφάσεις ότι θα είναι ένα άτομο ανά 8 m2 και να υπάρχει τήρηση των αποστάσεων.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, οι τράπεζες να αναπτύξουν / ενισχύσουν υπηρεσίες τηλεξυπηρέτησης των πελατών, καθώς και να αυξηθούν τα σημεία εξυπηρέτησης πελατών ούτως ώστε να υπάρχει διασπορά.

«Οι τράπεζες όπως και κάθε εργοδότης πρέπει να εφαρμόζει αυστηρά τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου καθώς και των οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας», αναφέρει.

ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια της Κύπρου λόγω κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: