Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν για χτύπημα κατά του συριακού στρατού: Συνέβη προ της εκεχειρίας, διευκρινίζουν

File Photo: Στιγμιότυπο από μάχες στη Συρία. EPA, YAHYA NEMAH




Πλήγμα τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ένοπλων δυνάμεων της Τουρκίας σε αντίποινα για τον θάνατο δύο Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ είχε αποτέλεσμα να «εξουδετερωθούν» 21 άνδρες του συριακού στρατού χθες το απόγευμα, γνωστοποίησε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, το πλήγμα έγινε περί τις 16:00 [15:00 ώρα Ελλάδας], ώρες πριν τεθεί σε εφαρμογή η κατάπαυση του πυρός στην επαρχία, τα μεσάνυχτα, μετά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε νωρίς σήμερα το πρωί το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, το πλήγμα κατέστρεψε δύο πυροβόλα, δύο συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών και «εξουδετέρωσε» 21 άνδρες των συριακών ένοπλων δυνάμεων — ο εσκεμμένα αόριστος όρος που χρησιμοποιήθηκε συνήθως σημαίνει πως τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται το υπουργείο σκοτώθηκαν.

Νωρίτερα το βράδυ της Πέμπτης ανακοινώθηκε πως δύο Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 3 τραυματίστηκαν όταν συριακές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον τους στην πόλη Ιντλίμπ — πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας — χθες αργά το μεσημέρι.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Iκέτης του Κρεμλίνου o Ερντογάν, ο Πούτιν τον έχει στο χέρι σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: