Η Θεσσαλονίκη μετακομίζει στην «σαν την Χαλκιδική δεν έχει»: Το μένουμε σπίτι, ανοίγει τα εξοχικά

File Photo: pixabay.com




Διέξοδο μέσα στο πλαίσιο των μέτρων της καραντίνας για την αντιμετώπιση μετάδοσης του νέου κορωναϊού αναζητούν οι κάτοικοι των πόλεων, με τους Θεσσαλονικείς να μετακομίζουν κυρίως στη Χαλκιδική αλλά και την Πιερία, όπου έχουν οι περισσότεροι τα εξοχικά τους. Όσοι έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν από το σπίτι, πολλοί συνταξιούχοι και άλλοι, επιλέγουν να είναι πιο κοντά στη φύση και να περάσουν τις μέρες της απομόνωσης στα εξοχικά.

Στη Χαλκιδική, όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, το Σαββατοκύριακο ήταν αρκετοί εκείνοι που επέλεξαν να επισκεφθούν τα εξοχικά τους αλλά λόγω της κακοκαιρίας (στην ορεινή Χαλκιδική είχε μέχρι και ελαφρά χιονόπτωση) δεν ήταν μεγάλος ο αριθμός και δεν έμειναν. “Η επιλογή του εξοχικού μπορεί για κάποιους να είναι μια καλή λύση και δεν φαίνεται να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα εφόσον τηρούνται οι κανόνες που έχουν θέσει οι αρχές και δεν συνωστίζεται ο κόσμος. Είναι πιο εύκολο αν μείνεις σε ένα χωριό να βγεις μόνος σου μια βόλτα στην εξοχή, άρα δεν βλέπω κάτι αρνητικό σε όλο αυτό”, ανέφερε ο κ. Γιώργος.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Πιερία όπου πολλοί Θεσσαλονικείς και Λαρισαίοι έχουν εξοχικές κατοικίες. “Υπάρχουν άνθρωποι με μονοκατοικίες, πχ στο Λιτόχωρο που μετακομίζουν εδώ για να περάσουν αυτές οι δύσκολες μέρες. Έρχονται οδικώς, δεν έχουμε ακούσει να δημιουργείται κάποιο ζήτημα, καθώς είμαστε σε επικοινωνία καθημερινά με όλους τους δημάρχους”, σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Κλείνουν τα χιονοδρομικά ανοίγουν τα εξοχικά

Το Σέλι, ένα χωριό της Ημαθίας με σχεδόν 1400 εξοχικές κατοικίες και μόνο περίπου δέκα σπίτια που αποτελούν μόνιμες κατοικίες, απέκτησε τέτοια εποχή ξανά ζωή, λόγω… καραντίνας. Παρόλο που έκλεισε το χιονοδρομικό κέντρο είναι πολλοί, κυρίως Βεροιώτες που επιλέγουν να μείνουν στα εξοχικά τους. “Από χθες το βράδυ παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα, άνοιξαν ήδη 50 εξοχικές κατοικίες και περιμένουμε να έρθουν κι άλλοι”, αναφέρει ο πρόεδρος της κοινότητας Σελίου Αντώνης Πιτούλιας. “Το χωριό μας αποτελείται κυρίως από εξοχικές κατοικίες και πολλές οικογένειες, ως επί το πλείστον με παιδιά επιλέγουν για την περίοδο της καραντίνας να έρθουν εδώ. Φυσικά δεν δημιουργούν πρόβλημα, όλα τα μαγαζιά άλλωστε είναι κλειστά, μόνο ένα μίνι μάρκετ λειτουργεί και αυτό με τους κανόνες που ορίζουν τα μέτρα. Σε ότι αφορά το κλείσιμο του χιονοδρομικού κέντρου, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και βλέπω ότι υπάρχει η διάθεση από όλους να σεβαστούν τα μέτρα και να περάσουν αυτές οι δύσκολες μέρες”, τόνισε ο κ. Πιτούλιας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νικόλ Καζαντζίδου

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: