“Η προστασία του αγαθού της υγείας απαιτεί έναν ισχυρό δημόσιο πυλώνα” δήλωσε ο Σκουρλέτης

File Photo: Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Η δημόσια Υγεία μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο από ένα ισχυρό, Δημόσιο σύστημα υγείας, τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, σχολιάζοντας ότι με αφορμή αυτή την κρίση καταπέφτουν “διάφορες δογματικές αγκυλώσεις, ότι το Δημόσιο δεν χρειάζεται και στο χώρο της Υγείας”.

Είπε ότι η Ιερά Σύνοδος δεν μπορεί με τις αποφάσεις της να ακυρώσει τα μέτρα προστασίας που ανακοινώθηκαν και εξέφρασε την ελπίδα αύριο “η απόφαση της Συνόδου να μη πάει κόντρα στην λογική”. Ενόψει και του Eurogroup υπογράμμισε ότι “απαιτείται χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας” και ότι “δεν πρέπει να είμαστε δογματικά προσηλωμένοι στην υπόθεση των πλεονασμάτων”, ενώ σημείωσε και την αναγκαιότητα προστασίας της πρώτης κατοικίας. Σχολίασε δε ότι “η πιστοληπτική γραμμή στήριξης, που υποστήριζε η ΝΔ, θα μας έφερνε σε δεινή θέση υπό το σημερινό καθεστώς εκτάκτων δαπανών”.

Αναφορικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, χαρακτήρισε ως λάθος την αναστολή της διαδικασίας ασύλου που αφορά και τις πρώτες αφίξεις προσφύγων από τη Λέσβο. Τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει “αφενός να κάνει το αυτονόητο, που είναι ο έλεγχος των συνόρων μας απέναντι σε ένα οργανωμένο σχέδιο από την Τουρκία. Δεύτερον, να υπερασπιστεί την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών και κανόνων”. “Κυρίως”, σημείωσε, “να ανεβάσει πολύ ψηλά το θέμα της συνευθύνης της Ευρώπης”. Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι στο εσωτερικό της χώρας “δεν πρέπει να κάνουμε αυτό που κάνει ο Ερντογάν από την άλλη πλευρά”, δηλαδή δεν πρέπει να “εργαλειοποιήσουμε το προσφυγικό για να διχάσουμε τον κόσμο”, επικρίνοντας την κυβέρνηση για την κατηγορία ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Δούρειος Ίππος του Ερντογάν”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Η ΔΕΗ διαψεύδει τη ΓΕΝΟΠ: Δεν αποφασίστηκε λειτουργία μόνο με προσωπικό ασφαλείας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: