Οι μετανάστες συνειδητοποιούν την απάτη Ερντογάν και καταγγέλλουν: Μας κλέβουν Τούρκοι στρατιώτες

File Photo: Ένας από τους μετανάστες που έφθασαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. EPA/ERDEM SAHIN




Την εξαπάτηση που έχουν υποστεί από την τουρκική κυβέρνηση δείχνουν να αρχίζουν να συνειδητοποιούν πολλοί από τους χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους που έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σε μία από τις μαρτυρίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, μετανάστες εμφανίζονται να καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει ακόμη και θύματα κλοπής από Τούρκους στρατιώτες.

«Ήρθαν Τούρκοι στρατιώτες… Είπαν ότι θα μας βοηθήσουν να περάσουμε απέναντι (από το ποτάμι) το βράδυ μάς ρίξανε νερά, και μας πήρανε τα κινητά και τα χρήματα» κατήγγειλε ένας Αφγανός από την Αδριανούπολη. Ανέφερε πάντως ότι θα δοκιμάσει να ξαναπεράσει τα σύνορα. «Δεν έχουμε άλλο τρόπο, και ο θάνατος να έρθει θα προσπαθήσουμε να περάσουμε» δήλωσε.

«Πήγα με ταξί στα σύνορα μας είπαν ότι οι Τούρκοι θα μας περάσουν τα σύνορα. Γιατί μάς είπε ο Ερντογάν ότι άνοιξαν τα σύνορα; Δε μας βοήθησαν, μας χτυπούν και μάς παίρνουν τα κινητά» κατήγγειλε δεύτερος.

«Πέντε μέρες είμαστε εδώ  προσπαθήσαμε, μας εμπόδισαν, θα ξαναδοκιμάσουμε» δήλωσε από την πλευρά της μια μικρή Ιρακινή.

Σημειώνεται πάντως, ότι ενώ κάποιοι μετανάστες δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την προσπάθεια να περάσουν τα σύνορα, άλλοι γυρίζουν απογοητευμένοι στην Κωνσταντινούπολη.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Ζητάει και ρέστα ο εισβολέας Ερντογάν: Να λογοδοτήσει η Ελλάδα που αμύνεται

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: