Η μεσογειακή Ευρώπη έρμαιο του κορωναϊού: Ευτυχώς η Ελλάδα αντιστέκεται γερά

Δραματική η κατάσταση σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία. EPA, CHRISTOPHE PETIT TESSON




Δραματικές ημέρες βιώνουν η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία από τον κορωναϊό. Ευτυχώς η Ελλάδα κρατάει γερά και δεν αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να δούμε πως είναι η κατάσταση το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Άλλοι 299 άνθρωποι πέθαναν σήμερα στη Γαλλία από την ασθένεια Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 1.995.

Αυτό, την ώρα που η κυβέρνηση αποφάσιζε να παρατείνει για δύο ακόμη εβδομάδες τα μέτρα καραντίνας που θα λήξουν, το νωρίτερο, στις 15 Απριλίου.

Στον απολογισμό που ανακοινώνουν οι γαλλικές αρχές λαμβάνονται υπόψη μόνο οι άνθρωποι που πεθαίνουν σε νοσοκομεία, όμως σύντομα σκοπεύουν να συμπεριλάβουν και τους θανάτους σε οίκους ευγηρίας, κάτι που πιθανολογείται ότι θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των θυμάτων [ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ].

Θλιβερό ρεκόρ στην Ισπανία

Η Ισπανία ανακοίνωσε 769 θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, καταγράφοντας νέο ρεκόρ στην χώρα όπου ήδη ο συνολικός αριθμός των νεκρών της επιδημίας είναι 4.858. Ωστόσο ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την διαχείριση της επιδημίας Φερνάνδο Σιμόν δήλωσε ότι σε ποσοστιαία βάση ο αριθμός των νεκρών δείχνει να σταθεροποιείται.

Η Ισπανία είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους μετά την Ιταλία.

Όμως ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων είναι πλέον μεγαλύτερος από της Ιταλίας, η οποία κατέγραψε χθες 662 θανάτους σε ένα 24ωρο.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters η αύξηση του αριθμού των νεκρών το τελευταίο 24ωρο ήταν +19% [ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ]

Σοκ και δέος στην Ιταλία

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωναϊού στην Ιταλία είναι 86.498. Οι νεκροί έφτασαν τους 9.134. Παράλληλα, 10.950 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωναϊού ήταν 80.539 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 8.215 άνθρωποι ενώ 10.361 είχαν ιαθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο , δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 919 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.959 νέα κρούσματα. 589 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό [ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ].

Κρατάει γερά η Ελλάδα

Στους 28 έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (27/3) ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

74 είναι τα νέα κρούσματα και συνολικά 966. Ακόμη 66 συμπολίτες μας συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ 65 είναι διασωληνωμένοι. Παράλληλα 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Επιπλέον χαρακτήρισε ως ευχάριστο νέο το γεγονός ότι η μητέρα που γέννησε και βρέθηκε θετική στον ιό πήρε εξιτήριο. Επίσης ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι από την έναρξη της επιδημίας μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 13.477 διαγνωστικά τεστ [ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ].

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης
Μαδρίτη, Ισπανία, Ρώμη, Ιταλία

 

Στους 759 ανέρχονται οι νεκροί στην Βρετανία από τον κορωναϊό: Αύξηση 31% σε μία ημέρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: