Η KLM ανακοινώνει περικοπή 1.500-2.000 θέσεων εργασίας: Ζητά στήριξη από την κυβέρνηση

File Photo: Η Γαλλική κυβέρνηση στηρίζει την Air France και την KLM. EPA, ROBIN UTRECHT




Η KLM, ο ολλανδικός βραχίονας του ομίλου της Air France-KLM, σχεδιάζει να περικόψει 1.500 με 2.000 θέσεις εργασίας και να ζητήσει κρατική στήριξη.

Αυτό, γιατί μειώνει το ωράριο εργασίας κατά το ένα τρίτο για το σύνολο του προσωπικού της των 35.000 εργαζομένων, εν μέσω της επιδημίας του παγκόσμιου κορονοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα η εταιρεία και το συνδικάτο εργαζομένων.

Ο CEO της KLM Πιέτερ Ελμπερς, ανέφερε σε ανακοίνωση του αργά σήμερα ότι η εταιρεία αναμένει μείωση των πτήσεων κατά 20% τον Μάρτιο και 30% τον Απρίλιο και συνολική πτώση στο δεύτερο τρίμηνο τουλάχιστον 30% ως συνέπεια του κορονοϊού. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η εταιρεία αποσύρει 200 εκατομμύρια ευρώ σε προγραμματισμένες επενδύσεις και ότι ο αερομεταφορέας προγραμματίζει επίσης τη μείωση 1.500-2.000 θέσεων εργασίας.

«Κατανοούμε την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα η εταιρεία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος διαπραγματεύσεων του συνδικάτου CNV, Μίσιελ Βάλααρντ. «Αυτό συνιστά μια μεγάλη θυσία που ζητείται από τους ανθρώπους μας».

Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) εκτιμά ότι το παγκόσμιο κόστος θα υπερβεί τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα μέτρα της KLM έρχονται λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί σε πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και την Ιταλία. Οι λεπτομέρειες για το σχέδιο της KLM αποκάλυψε πρώτος ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας RTL.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει την KLM και την ολλανδική αεροπορική βιομηχανία.

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άμστερνταμ, Ολλανδία

 

Ο ηγέτης της Καταλονίας θέτει όλη την περιοχή σε απομόνωση λόγω του νέου κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: