Η κινεζική προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ακύρωσε συνεδριάσεις

File Photo: To Συμβούλιο Ασφαλείας. Φωτογραφία, πηγή, ΚΥΠΕ




Η κινεζική προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ακύρωσε σήμερα τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις που ήταν στην ατζέντα της αυτή την εβδομάδα λόγω της πανδημίας του κορωναϊού, έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.

Μετά την ακύρωση την περασμένη εβδομάδα των προγραμματισμένων συνεδριάσεων για την Τρίτη, το Συμβούλιο Ασφαλείας επρόκειτο να συζητήσει την Τετάρτη για το Νταρφούρ στο Σουδάν και την Πέμπτη για την πολυμέρεια, δύο συνεδριάσεις χωρίς λήψη αποφάσεων.

Ήταν αδύνατο σήμερα να υπάρξει επιβεβαίωση της ακύρωσης των δύο συνεδριάσεων από την κινεζική αποστολή, η οποία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου τον Μάρτιο. Ωστόσο, αρκετοί διπλωμάτες από τα κράτη μέλη του Συμβουλίου επιβεβαίωσαν αυτή την πληροφορία.

Στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στέφαν Ντουτζαρίτς δήλωσε ότι ένα θετικό κρούσμα του Covid-19 είχε καταγραφεί στη γραμματεία του ΟΗΕ, μετά το κρούσμα που είχε αναφερθεί για μια διπλωμάτη των Φιλιππίνων την περασμένη εβδομάδα.

Επί του παρόντος, η έδρα του ΟΗΕ δεν είναι κλειστή και ο Γενικός του Γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες βρισκόταν σήμερα στο γραφείο του, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Οι πύλες ασφαλείας στην είσοδο του τεράστιου συγκροτήματος, στην καρδιά του Μανχάταν, κατέγραψαν περισσότερες από 900 διελεύσεις, πρόσθεσε.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, αρκετές χιλιάδες διελεύσεις καταγράφονται ημερησίως.

Με πληροφορίες AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο» είπε ο πρόεδρος Μακρόν: Ανακοίνωσε περιορισμούς στις μετακινήσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: