Οι Κινέζοι ξεμπέρδεψαν με τον κορωναϊό και κάνουν… “restart” στην παραγωγή: Στο τέλος θα βγάλουν και κέρδος

File Photo: Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping (2Δ) κατά την επίσκεψή του στις 2/3 σε μονάδα ελέγχου των εμβολίων στο στρατιωτικό ιατρικό κέντρο του Πεκίνου. Από τότε η Κίνα μπαίνει σε άλλη τροχιά σταδιακά, τόσο στην οικονομία όσο και στην αντιμετώπιση του κορωναϊού. EPA/XINHUA/JU PENG MANDATORY CREDIT XINHUA EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Σταδιακά το Πεκίνο φαίνεται πως επιδίδεται σε μια τεράστια προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα στην οικονομία, εντός των συνόρων της Κίνας που ωστόσο προσβλέπει και στην “εξαγωγή” του, την ώρα που η πανδημία, η οποία ξεκίνησε από την Ουχάν και έχει πλήξει ολόκληρο τον πλανήτη με χιλιάδες θύματα και τρομακτικές “πληγές” στην παγκόσμια οικονομία.

  • Στα 438 δισ. $ η προστιθέμενη αξία του διαδικτύου βιομηχανικής χρήσης

Η προστιθέμενη αξία του διαδικτύου βιομηχανικής χρήσης στην Κίνα εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 3,1 τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου στα 438 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2020, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 47,9% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης αναφοράς.

Από την παραπάνω αξία τα 652 δισεκατομμύρια γουάν θα προέλθουν από την οργάνωση των βασικών τομέων του διαδικτύου βιομηχανικής χρήσης, ενώ 2,49 τρισεκατομμύρια γουάν θα είναι τα έσοδα από τη σύμπραξη του διαδικτύου βιομηχανικής χρήσης, με άλλες βιομηχανίες, σύμφωνα με μία αναφορά που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την κινεζική ακαδημία (the China Academy of Information and Communications Technology).

Η βιομηχανία του διαδικτύου βιομηχανικής χρήσης στην Κίνα εκτιμάται ότι θα καλύψει ποσοστό 2,9% του κινεζικού ΑΕΠ το 2020, ενώ θα διαμορφώσει με ποσοστό μεγαλύτερο του 11% στην αύξηση του ΑΕΠ. Σημειώνεται πως το 1 δολάριο ισούται με 7,11 γουάν.

  • Ξεκινά σταδιακά η παραγωγή στα εργοστάσια αυτοκινήτων

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής αυτοκινήτων έχει διακοπεί λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, η Κίνα σταδιακά ξεκινά την παραγωγή στα εργοστάσια που βρίσκονται σε αυτή την χώρα και προγραμματίζει την έναρξη ορισμένων αεροπορικών πτήσεων.

Η σταδιακή ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο ενισχύει σε ένα ποσοστό τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες από το κλείσιμο των εργοστασίων τους και την πρωτοφανή πτώση της ζήτησης, λόγω της επιδημίας. Η παραγωγή και οι πωλήσεις των αυτοκινήτων έχουν μειωθεί είτε μηδενιστεί στην Ευρώπη, ΗΠΑ, Ινδία και Λατινική Αμερική, αναφέρει το Bloomberg.

Οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στην εργασία τους, οι γραμμές παραγωγής αρχίζουν να κυλούν και ακόμη και το αρχικό επίκεντρο της επιδημίας η πόλη του Wuhan, εκτιμάται ότι σύντομα θα αποκτήσει τους γνωρίμους ρυθμούς σε όλες τις δραστηριότητες.

  • Στοιχεία από την δραστηριότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών:
File Photo: Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής αυτοκινήτων έχει διακοπεί λόγω της επιδημίας του κορωναϊού, η Κίνα σταδιακά ξεκινά την παραγωγή στα εργοστάσια που βρίσκονται στην επικράτεια της. @amna_news

BMW: Η παραγωγή στα εργοστάσια της BMW στη πόλη Shenyang συνεχίστηκε στις 17 Φεβρουαρίου και η πολυτελής γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι είναι σίγουρη ότι η κινεζική κυβέρνηση θα διαχειριστεί την κρίση και θα νικήσει την επιδημία.

Daimler: Η Daimler επανεκκίνησε το εργοστάσιό της στην Κίνα και δήλωσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αντιπροσωπειών της έχουν ξανανοίξει.

Fiat Chrysler: Η εταιρεία ανέφερε ότι οι παραγωγικές της δραστηριότητες στην Κίνα έχουν ξαναρχίσει την παραγωγή με την έγκριση των αρμόδιων. Περισσότερο από το 90% των αντιπροσώπων της και το 95% του προσωπικού της κοινοπραξίας με την Guangzhou Automobile Group εργάζονται με τηλεργασία και οι μεταποιητικές και εμπορικές δραστηριότητες επιστρέφουν σταδιακά στις επιχειρήσεις.

Honda: Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι η παραγωγικότητα σταδιακά ανακάμπτει στις δύο κινεζικές επιχειρήσεις της και μέχρι στιγμής έχει επάρκεια εξαρτημάτων.

Nissan: Όλα τα εργοστάσια της Nissan στην Κίνα έχουν ξαναρχίσει την παραγωγή συμφωνα με τις κυβερνητικές εντολές.

SAIC: Όλες οι μονάδες της SAIC στην Κίνα έχουν ξαναρχίσει την παραγωγή και η εταιρεία προσαρμόζει τα επίπεδα παραγωγής βάσει της ζήτησης. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει έτοιμα προγράμματα έκτακτης ανάγκης για την εξασφάλιση εξαρτημάτων σε περίπτωση που υπάρξουν ελλείψεις.

Tesla: Το εργοστάσιο της Tesla στην Κίνα έχει ξαναρχίσει την παραγωγή, με τη βοήθεια των τοπικών αρχών.

Toyota: Τα εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Guangzhou και στο Changchun επέστρεψαν στο κανονικό πρόγραμμα δύο βαρδιών, ενώ στο Tianjin όλες οι γραμμές παραγωγής έχουν πλέον δυο βάρδιες εκτός από μία που παραμένει σε μία βάρδια. Περισσότερο από το 98% των αντιπροσωπειών της Toyota είναι ανοιχτοί.

Volkswagen: Σχεδόν όλοι οι χώροι παραγωγής επιστρέφουν στη λειτουργία, δήλωσε ο Όμιλος Volkswagen. Η εταιρεία προσαρμόζει τα επίπεδα παραγωγής της βάσει των τρεχουσών συνθηκών, όπως η μετάβαση σε μία βάρδια αντί για δύο προηγουμένως, σύμφωνα με την εταιρεία.

Volvo: Η Volvo Cars άνοιξε εκ νέου τα τέσσερα εργοστάσια παραγωγής της στην Κίνα μετά από μια εκτεταμένη περίοδο κλεισίματος για να αντιμετωπίσει την εκδήλωση του ιού. Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι επανέρχεται σταδιακά ο ρυθμός προσέλευσης των επισκεπτών στις εκθέσεις αυτοκινήτων. Η Volvo κατασκευάζει οχήματα στις πόλεις Chengdu, Luqiao και Daqing και κατασκευάζει κινητήρες στο Zhangjiakou.

  • Νέα εμπορική σιδηροδρομική σύνδεση της Σιάν με Ιταλία και Σουηδία

Μία νέα σιδηροδρομική γραμμή μεταφοράς εμπορευμάτων εγκαινιάστηκε από την πόλη Σιάν, η οποία είναι η πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Σαανσί, όπως ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρία (China Railway Xi’an Group Co., Ltd.).

Το πρώτο εμπορικό φορτίο αποτελούνταν από καλώδια και άλλο εξοπλισμό, ενώ μετά την αναχώρησή του από την Σιάν θα περάσει από το Καζακστάν, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Το φορτίο θα μεταφερθεί στο λιμάνι Ρόστοκ στη Γερμανία και στη συνέχεια, στη Βερόνα της Ιταλίας, αλλά και στο Γκόθενμπεργκ και τη Στοκχόλμη (Σουηδία).

Μέχρι την 25η Μαρτίου, από τη Σιάν είχαν ενεργοποιηθεί 13 μεταφορικές σιδηροδρομικές συνδέσεις, διασυνδέοντας εμπορικά το Καζακστάν, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Πολωνία, αλλά και άλλες χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Xinhua μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ. / Σπύρος Ρέκκας
Πεκίνο, Κίνα / Αθήνα, Ελλάδα

2 τρισ. δολάρια ενέκρινε η Γερουσία των ΗΠΑ: Γιγαντιαίο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: