Η Κίνα θα αυξήσει το έλλειμμά της και με ειδικά ομόλογα για να στηρίξει την οικονομία της

Επιβάτης φορώντας την προστατευτική μάσκα για τον κορωναϊό σκανάρει τον κωδικό του σήμερα για να πάρει το τρένο στον υπόγειο σιδηροδρομικό σταθμό της Ουχάν. Η Κινεζική πόλη προσπαθεί μέρα με την ημέρα να επιστρέψει σε προηγούμενους ρυθμούς της καθημερινότητας. EPA/YFC CHINA OUT




Η Κίνα θα διευρύνει το δημόσιο έλλειμμά της και θα εκδώσει ειδικά ομόλογα για να στηρίξει την οικονομία της, που έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η πανδημία, που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην παραγωγή και τη λειτουργία των επιχειρήσεων, είχε ως αποτέλεσμα η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα να τραβήξει «χειρόφρενο» τον Φεβρουάριο καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι παρέμειναν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους. Η δραστηριότητα ανακάμπτει, χάρη στην προοδευτική άρση των μέτρων κατά της επιδημίας αλλά οι επιπτώσεις στην οικονομία αναμένεται να έχουν διάρκεια.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για το θέμα αυτό, κορυφαίοι Κινέζοι αξιωματούχοι συμφώνησαν να διευρυνθεί το έλλειμμα και να εκδοθούν ειδικά ομόλογα για να υποστηριχθεί η οικονομία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Δεν έγιναν γνωστές άλλες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με το Πεκίνο, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Κίνας ανήλθε στο 2,8% του ΑΕΠ το 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΤΦ
Πεκίνο, Κίνα

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του κορωναϊού στις ΗΠΑ “βύθισε” την Wall Street

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: