«Η ιστορία της Novartis κάθε άλλο παρά σκευωρία ήταν», δήλωσε ο Νίκος Παππάς

File photo: Ο Νίκος Παππάς προσήλθε για να καταθέσει στην προκαταρκτική επιτροπή της βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ




«Η εξελισσόμενη προσπάθεια για διεύρυνση κατηγορητηρίου αποτελεί μια ομολογία ήττας και μια παραδοχή ότι η ιστορία της Νovartis κάθε άλλο παρά σκευωρία ήταν», ανέφερε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, προσερχόμενος στη Βουλή για την προγραμματισμένη εξέτασή του από την προκαταρκτική επιτροπή.

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι «από το 2013, ο κ. Σαμαράς, δια του κ. Παπασταύρου, είχε μεσολαβήσει ούτως ώστε Φιλιππάκης και Μιωνή να φτάσουν σε μια συμφωνία η οποία προέβλεπε και διαμοιρασμό των δικαστικών εξόδων» και ως εκ τούτου θα πρέπει να κληθούν σε εξέταση, όπως είπε, και οι πρωταγωνιστές εκείνης της προσπάθειας συμβιβασμού.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παππά έχει ως εξής:

«Σε αυτή την προανακριτική η πενία επιχειρημάτων της πλειοψηφίας κατεργάζεται ανοησίες. Από το 2013, ο κ. Σαμαράς, δια του κ. Παπασταύρου, είχε μεσολαβήσει ούτως ώστε Φιλιππάκης και Μιωνή να φτάσουν σε μια συμφωνία η οποία προέβλεπε και διαμοιρασμό των δικαστικών εξόδων. Για να σώσει οποιαδήποτε εναπομείνασα υποψία αξιοπιστίας, αυτή η επιτροπή πρέπει να καλέσει και τον κ. Σαμαρά, και τον κ. Φιλιππάκη, και τον κ. Παπασταύρου και τους δικηγόρους των δύο πλευρών και την δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, ούτως ώστε να πέσει άπλετο φως.

Είμαστε σε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα φάση και νομίζω ότι η εξελισσόμενη προσπάθεια για διεύρυνση κατηγορητηρίου αποτελεί μια ομολογία ήττας και μια παραδοχή ότι η ιστορία της Νovartis κάθε άλλο παρά σκευωρία ήταν. Η ιστορία της Novartis είναι ένα σκάνδαλο, ένα διεθνές σκάνδαλο και στην Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει η διερεύνησή του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Στην Προανακριτική Επιτροπή καταθέτει ο Νίκος Παππάς μετά τις καταγγελίες Μιωνή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: