Η Ιαπωνία θα απαγορεύσει την είσοδο σε πολίτες από τις ΗΠΑ, την Κίνα και πολλές χώρες της Ευρώπης

Ο δήμαρχος του Τόκιο προειδοποίησε τους πολίτες ότι θα επιβάλει “κέρφιου” εάν δεν μαζευτούν στα σπίτια τους. EPA, KIMIMASA MAYAMA
Οι αρχές της Ιαπωνίας πρόκειται να διευρύνουν το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου των αλλοδαπών στη χώρα μέχρι νεοτέρας και να συμπεριλάβουν σε αυτό τους πολίτες των ΗΠΑ, της Κίνας, της Νότιας Κορέας και των περισσότερων χωρών της Ευρώπης, εν μέσω της συνεχιζόμενης ταχείας εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, γράφει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Asahi.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε ενδέχεται επίσης να απαγορεύσει τα ταξίδια προς και από χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας και της Αφρικής, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Ασάχι.

Ως το απόγευμα της Κυριακής, πάνω από 1.800 άνθρωποι είχαν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 στην Ιαπωνία και οι θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 είχαν φθάσει τους 55, χωρίς να λογαριάζονται τα 712 κρούσματα και οι 10 θάνατοι στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τόκιο, Japan

Σιίτες προσκυνητές που επέστρεψαν από τη Συρία βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal