Οι Γερμανοί είναι κυνικοί: Θα κερδίσουμε από τις μετοχές που αγοράζουμε σε εταιρίες λόγω κορωναϊού

File Photo: «Χειραψία; Καλύτερα ένα χαμόγελο», αναφέρει φωτεινή επιγραφή σε πάρκο της Δρέσδης. EPA/FILIP SINGER




Η Γερμανία προσβλέπει σε μακροπρόθεσμα κέρδη από τις συμμετοχές που αγοράζει τώρα σε επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωναϊού προκειμένου να διασφαλίσει τη επιβίωσή τους, ανέφερε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Ολαφ Σόλτς σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στην εφημερίδα Rheinische Post, και αναφερόμενος στα μέτρα που παίρνει η γερμανική κυβέρνηση για την καταπολέμηση των οικονομικών συνεπειών του κορωναϊού -συμπεριλαμβανομένης σε αυτά της αγοράς συμμετοχών σε εταιρίες-  ο Σολτς σημείωσε ότι η κυβέρνηση  δεν θέλει να διακρατήσει επί μακρόν αυτά τα μερίδια πέραν του αναγκαίου.

«Οταν η κατάσταση επιστρέψει στην κανονικότητα  θέλουμε να τα πουλήσουμε ξανά. Περιμένουμε η οικονομική ανάκαμψη να είναι τόσο μεγάλη που σε ένα βαθμό θα τα πουλάμε βγάζοντας κέρδος έτσι ώστε να καλύψουμε τις απώλειες σε άλλες περιοχές», είπε στην εφημερίδα ο Σολτς.

Ενας δεύτερος τρόπος είναι τα εταιρικά ομόλογα που θα μπορούν να τα αγοράζουν funds ώστε να βοηθήσουν (σσ: σε ρευστότητα) εταιρίες και επιχειρήσεις.

Την Τετάρτη, η Γερμανία ενέκρινε ένα τεράστιο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει ένα ταμείο 100 δισ. που θα μπορεί να αγοράζει άμεσα μετοχές σε εταιρίες.

Πηγή: Reuters

Η ζημιά για την οικονομία της Ιταλίας ίσως αγγίξει τα 52 δισ: Προοπτικές μακράς κρίσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: