Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Τα θέματα του κορωνοϊού και όλες οι παράμετροι, οικονομικές και κοινωνικές πρωτίστως, κυριαρχούν και σήμερα στα πρωτοσέλιδα του Τύπου.

Συγκεκριμένα προβάλλονται οι ανακοινώσεις χθες για τα δύο νέα θύματα της ασθένειας, η ψηφοφορία στη Βουλή για το οικονομικό πακέτο και οι αντιδράσεις της ΟΕΒ και η κατάσταση διεθνώς κυρίως σε Ιταλία, Ισπανία και ΗΠΑ.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «5 νεκροί, ‘πιάσαμε’ το υψηλό ποσοστό θνησιμότητας» και γράφει πως 74χρονη Κύπρια και 47χρονος Ελλαδίτης είναι τα νέα θύματα του κορωνοϊού. Αλλού γράφει για καυγά εργοδοτών-συντεχνιών για απολύσεις και μισθούς με αφορμή και το πακέτο στήριξης της Κυβέρνησης. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει πως οι ΗΠΑ είναι πλέον το νέο επίκεντρο της ασθένειας ενώ μακραίνει ο αριθμός κρουσμάτων και θυμάτων σε Ιταλία-Ισπανία.

«Τρομάζει ο πλανήτης, χιλιάδες οι απώλειες» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρει ότι τα θύματα παγκόσμια ανέρχονται σε σχεδόν 27.000 και ότι στην Κύπρο καταγράφηκαν χθες 16 νέα κρούσματα και δύο νεκροί. Αλλού αναφέρεται σε προληπτικούς ψεκασμούς παντού στο νησί και σε απολυμάνσεις. Ο «Π» σε άλλο θέμα γράφει ότι πράσινο φως έδωσε η Βουλή στα νομοσχέδια για στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων, συνεπεία του κορωνοϊού.

«Διχάζουν οι τραπεζικοί τόκοι» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» που αναφέρει πως διαφωνία Υπ. Οικονομικών, Κεντρικής και κομμάτων, μπλόκαρε την αναστολή των δόσεων και ότι νέες διαβουλεύσεις διεξάγονται σήμερα. Αλλού γράφει ότι έγιναν 706 καταγγελίες σε τρεις μέρες για παραβίαση των διαταγμάτων στις μετακινήσεις και ότι εξώδικα θα δίνονται από σήμερα. Ο «Φ» αναφέρει ότι λόγω κορωνοϊού σούπερ γιοτ , μεταξύ αυτών και του Προέδρου της Ρωσίας, και πληρώματα πλοίων, εγκλωβίστηκαν στην Κύπρο.

Με τίτλο στο κύριό της θέμα «Απολύσεις με το αζημίωτο θέλει η ΟΕΒ» η «Χαραυγή» γράφει πως παραθυράκια για απολύσεις ακόμη και σε επιχειρήσεις που θα λάβουν στήριξη θέλει η ΟΕΒ που πιέζει για τις θέσεις της. Αλλού αναφέρει ότι μετράμε πέντε νεκρούς από τον ιό και ότι εκτός μάχης τέθηκαν πολλοί επαγγελματίες υγείας. Η «Χ» σε άλλο θέμα γράφει ότι μπήκαν σε καραντίνα χωριά της Καρπασίας λόγω κρουσμάτων.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Στους πέντε ο απολογισμός των νεκρών» αναφέρεται στα δύο νέα θύματα που ανακοινώθηκαν χθες και στα νέα κρούσματα καθώς και στις δηλώσεις των ειδικών ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Αλλού αναφέρει πως ο Βρετανός Πρωθυπουργός προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό και είναι σε απομόνωση στην Ντάουνιγκ Στριτ. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει τις καταγγελίες για τις παραβιάσεις των διαταγμάτων στις μετακινήσεις και στην επιβολή προστίμων.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: