Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ




Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό, με τον θάνατο ενός ακόμη ατόμου και την εμφάνιση 16 νέων κρουσμάτων, αλλά και τα αυστηρότερα μέτρα της Κυβέρνησης για περιορισμό της εξάπλωσης, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Τρίτη.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, ο απόηχος των νομοσχεδίων που πέρασαν από τη Βουλή για τις τράπεζες, καθώς και η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Γλέζος.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Σφίγγουν και άλλο τα λουριά» γράφει στο κύριο θέμα της ότι η Κύπρος είναι ένα βήμα πριν το ολικό lockdown εξαιτίας της εγκληματικής ανευθυνότητας των ανυπάκουων. Επίσης γράφει ότι το ένα πέμπτο των ασθενών του κορωνοϊού ανά το παγκόσμιο έχει αναρρώσει. Ακόμη λέει ότι αποφυλακίζονται κατάδικοι από τις Κεντρικές Φυλακές λόγω κορωνοϊού.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Mέτρα χωρίς μέτρο επί δικαίων και αδίκων» γράφει ότι με τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης αυξάνεται το ύψους του εξώδικου από 150 σε 300 ευρώ ενώ απαγορεύεται η σύναξη προσώπων στην όποια οικία πέραν των μόνιμα διαμενόντων. Επίσης λέει ότι το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε έναν θάνατο και 16 νέα κρούσματα. Επίσης γράφει ότι άνοιξε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων σε τρία από τα σχέδια έκτακτης ανάγκης του Yπουργείου Eργασίας για τη στήριξη εργαζομένων, επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Εφτά νεκροί, δέκα κρίσιμα» και γράφει στο πρώτο του θέμα ότι ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στην Κύπρο τρομάζει, καθώς σε σύνολο 230 γνωστών κρουσμάτων, επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ άλλοι δέκα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση. Λέει ακόμη ότι κατρακύλησε στα 20 δολάρια η τιμή του πετρελαίου. Επίσης γράφει ότι έφυγε από τη ζωή ο ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, Μανώλης Γλέζος.

Η «Χαραυγή» έχει τίτλο «Θα μας ελέγχουν ακόμα και στο σπίτι μας!» και γράφει στο κύριο θέμα της ότι με το νέο διάταγμα επιτρέπεται ακόμη και παρέμβαση εντός των σπιτιών μας, αφού αστυνομικοί θα ελέγχουν μέσα στα σπίτια μας ποιοι διαμένουν μόνιμα και ποιοι όχι. Αλλού γράφει για κραυγή αγωνίας από επαγγελματίες υγείας, ιατρούς και νοσηλευτές, για τις περιορισμένες αντοχές των νοσοκομείων. Επίσης γράφει για έντονη κριτική στην Κυβέρνηση και στα κόμματα που ψήφισαν τα νομοσχέδια, καθώς «πάγωσαν τα πάντα εκτός από την κερδοσκοπία των τραπεζών».

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Υπό απαγόρευση κυκλοφορίας, διπλασιάστηκαν τα πρόστιμα» γράφει ότι θα επιτρέπεται μια έξοδος την ημέρα ενώ όσοι είναι κάτω των 65 ετών θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα. Ακόμη γράφει ότι χθες σημειώθηκαν 16 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και ένας ακόμη θάνατος. Επίσης γράφει ότι οι ειδικοί πίεσαν τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ να επεκτείνει τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Απόπειρα δολοφονίας εναντίον δημοσιογράφου στο Μεξικό: Άνοιξαν πυρ και την τραυμάτισαν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: