Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ
Η απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων που τέθηκε από χθες το απόγευμα σε ισχύ και ο τρόπος εφαρμογής των νέων μέτρων που λήφθηκαν για αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι δυο νέοι θάνατοι από τον ιό στην Κύπρο καθώς και τα μέτρα για στήριξη της οικονομίας είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στους δρόμους Αστυνομία και Στρατός» πως αστυνομία και στρατός θα είναι στους δρόμους με στόχο να εφαρμοστεί το προχθεσινό διάταγμα το οποίο από χθες στις 6 μμ απαγορεύει τις άσκοπες μετακινήσεις πολιτών. Αλλού αναφέρει πως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπ. Οικονομικών τα έντυπα που πρέπει να συμπληρώνει το κοινό στο πλαίσιο του νέου διατάγματος του Υπ. Υγείας για αυστηρότερο περιορισμό μετακινήσεων. Αλλού αναφέρει πως 3 είναι οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Κύπρο και 8 τα νέα κρούσματα.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Σφίξανε …. Τα λουριά να σπάσει η αλυσίδα» γράφει πως συνολικά τρεις νεκρούς μετά από χθες η Κύπρος, λόγω κορωνοϊού. Αλλού αναφέρει πως ουδείς από τους 1.174 Κύπριους που βρίσκονται σε καραντίνα σε 11 ξενοδοχεία έχει ακόμη αποδεσμευτεί. Επίσης αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους επιτρέπονται με βάση το διάταγμα που εκδόθηκε οι μετακινήσεις πολιτών.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μπήκαμε στο ακραίο σενάριο» πως από τις 6 χθες το απόγευμα η Κύπρος ζει υπό αυστηρό περιορισμό ενώ οι επιστήμονες καλούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Αλλού αναφέρει πως το κράτος θα συμβάλει σε 250 χιλιάδες μισθούς. Επίσης γράφει πως παρά την εξαγγελία του Προέδρου της Βουλής δεν ελήφθη οποιοδήποτε μέτρο ούτε και έγινε οποιαδήποτε κίνηση προς την κατεύθυνση αναστολής της διαδικασίας των προσφορών για ανέγερση του νέου Κοινοβουλίου.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Στήριξη τώρα των δημόσιων νοσηλευτηρίων» γράφει πως με περισσότερη αποφασιστικότητα και ταχύτητα η Κυβέρνηση καλείται να στηρίξει τα δημόσια νοσηλευτήρια. Επίσης αναφέρει πως η πανδημία έφερε στο φως τα τεράστια προβλήματα των απαξιωμένων από όλες τις αστικές κυβερνήσεις δημοσίων συστημάτων υγείας σε μι σειρά από ισχυρές καπιταλιστικές χώρες. Αλλού γράφει πως τέθηκε από χθες στις 6 μμ σε ισχύ το υπουργικό διάταγμα με τα νέα μέτρα απαγόρευσης της διακίνησης.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι αξιωματούχοι περιγράφουν τους κανόνες του lockdown” αναφέρεται στην απαγόρευση κυκλοφορίας για περιορισμό των αχρείαστων διακινήσεων από χθες Τρίτη μέχρι και τις 13 Απριλίου σε μια προσπάθεια ανακοπής της περαιτέρω διάδοσης του κορωνοϊού. Αλλού αναφέρεται στις απολυμάνσεις που γίνονται σε δημόσιους χώρους από τον δήμο Λευκωσίας για αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Επίσης γράφει για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ενέργεια του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου να αλλάξει την ώρα του χθεσινού Εσπερινού για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ώστε αυτός να γίνει πριν να τεθεί σε ισχύ το διάταγμα για περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών.

Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Η Καθημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «’Helicopter money’ και στην Κύπρο» για μέτρα από την Κυβέρνηση για ενίσχυση των μικρομεσαίων, μεγάλων επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων. Επίσης κάνει λόγο για «πανδημία» και στις καταναλωτικές συνήθειες. Αλλού αναφέρει πως την έκδοση ευρωομολόγου εξετάζει η Κομισιόν.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

To συγκινητικό πρωτοσέλιδο της Liberation: Ο Αστερίξ που έχασε τον δεύτερο πατέρα του και το μενίρ – κορωναϊός

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal