Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Τα θέματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό μονοπωλούν τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Αναφορά γίνεται μεταξύ άλλων, στα νέα κρούσματα και τις εκκλήσεις των ειδικών, στα κρούσματα ανάμεσα στην ιατρική και νοσηλευτική κοινότητα και τις ανησυχίες, στην συνεδρίαση της Ολομέλειας σήμερα, στις άσκοπες μετακινήσεις και τις καταγγελίες και στην κατάσταση διεθνώς.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Κορωνοϊός killer!» και γράφει πως ο ιός σκοτώνει ανθρώπους, το Κυπριακό, την οικονομία και τραυμάτισε και το ΓεΣΥ. Αλλού φιλοξενεί δηλώσεις της Πρέσβειρας των ΗΠΑ η οποία παρουσιάζεται επικριτική κατά της Κίνας και μπλέκει το εγκώμιο της ΚΔ. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει για τα νομοσχέδια που ψήφισε χθες η Βουλή για στήριξη της οικονομίας και για την σημερινή συνεδρίαση για τα δύο ν/σ για τις τράπεζες.

Κάτω από τον τίτλο «Καλά τα μέτρα, λήφθηκαν αργά» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που προβάλλει αποτελέσματα online δημοσκόπησης για λογαριασμό του με δείγμα 1,753 άτομα. Αλλού αναφέρει πως μετ’ εμποδίων γίνονται τα εικονικά μαθήματα και ότι 2% των νοικοκυριών δεν έχει ίντερνετ. Ο «Π» γράφει ακόμη πως υπάρχει αβεβαιότητα στην Ευρώπη για το ομόλογο.

Ο Φιλελεύθερος στεγάζει το κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Σάββατο τρόμου και αγωνίας» και αναφέρει ότι δέκα ασθενείς είναι σε κρίσιμη κατάσταση με τους γιατρούς να εκλιπαρούν να τους δώσουμε χρόνο για να σώσουν ζωές. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σε ρυθμούς ύφεσης μπαίνει η οικονομία. Ο «Φ» φιλοξενεί επίσης αφιέρωμα από την καραντίνα συμπολιτών μας σε ξενοδοχεία.

«Στήριξη στον κόσμο της εργασίας» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που αναφέρεται στις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ για την ανάγκη στήριξης συγκεκριμένων ομάδων και ειδικά τους μικρομεσαίους. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι υπό δοκιμασία εξαιτίας της πανδημίας και φιλοξενεί δηλώσεις βετεράνων διπλωματών. Αλλού γράφει ότι το οικονομικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Νέας Σαλαμίνας.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Στοίχημα το πακέτο οικονομικής βοήθειας» γράφει ότι η επιτυχία του πακέτου θα εξαρτηθεί από την διάρκεια της καραντίνας. Αλλού αναφέρει ότι τα ΜΜΕ έχουν μεταθέσει τώρα το ενδιαφέρον τους από το Κυπριακό στα θέματα του κορωνοϊού. Επίσης φιλοξενεί δημοσκόπηση που καταδεικνύει ότι η πλειοψηφία του κόσμου είναι υπέρ των αυστηρών μέτρων που πάρθηκαν.

Η Κυριακάτικη «Καθημερινή» φιλοξενεί το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Νοσοκομεία και αναλώσιμα ο μεγάλος ασθενής» και αναφέρει πως τα εχέγγυα για άρση της καραντίνας και επιστροφή στην ομαλότητα είναι ο εξοπλισμός των νοσοκομείων και η επαρκής στήριξή τους. Αλλού αναφέρει ότι επικρατεί ανησυχία για την υγειονομική ανεπάρκεια στα κατεχόμενα. Η «Κ» γράφει ακόμη ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας έδωσε ανάσες στην ατμόσφαιρα με μείωση της ρύπανσης.

«Έτοιμοι οι πολίτες για καθολικό lockdown» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Σημερινή» που φιλοξενεί δημοσκόπηση η οποία δείχνει ότι επτά στους δέκα πολίτες θεωρεί επιβεβλημένη μια τέτοια απόφαση. Αλλού αναφέρει ότι στον πάγο μπαίνει η παγκόσμια οικονομία. Επίσης αναφορά γίνεται στους χειρισμούς στη Βρετανία με αποφάσεις ανευθυνότητας, όπως γράφει.

ΚΥΠΕ / Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: