Η απίστευτη γκάφα της εφημερίδας New York Times: Fake news με μαϊμού πρόσφυγες διασπείρει η Τουρκία σε διεθνή ΜΜΕ

Ο Ταγίπ Ερντογάν. Πηγή: Τουρκική Προεδρία




Φίλα προσκείμενα άτομα, τα οποία εμφανίζονται ως πρόσφυγες, παραπλανώντας ακόμη και έγκριτα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, χρησιμοποιούν οι τουρκικές αρχές στο πλαίσιο της οργανωμένης εκστρατείας δυσφήμησης της Ελλάδας, αναφέρουν διπλωματικές πηγές επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσίευσε χθες η ιστοσελίδα μας (ΕΔΩ).

Και αυτό, όπως λένε οι πηγές, προκειμένου να αποσείσουν τις ευθύνες τους για την εργαλειοποίηση απελπισμένων ανθρώπων, τους οποίους υποκίνησαν με ψεύδη να παραβιάσουν τα ελληνικά σύνορα, με στόχο να εκβιάσουν την Ευρώπη.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του δημοσιεύματος της 10ης Μαρτίου της εφημερίδας New York Times περί δήθεν «μυστικών σημείων κράτησης» στον Πόρο, χρήσης πραγματικών πυρών από την ελληνική πλευρά και άλλων ψευδών ειδήσεων, για το οποίο προέβησαν σε διόρθωση, επισημαίνοντας ότι ο φερόμενος “Σύρος” πρόσφυγας, ο οποίος αποτέλεσε την μοναδική επώνυμη πηγή των συντακτών, έχει στην πραγματικότητα τουρκικό διαβατήριο.

Είναι φοβερό το γεγονός ότι η μεγαλύτερη εφημερίδα στην Αμερική έκανε λάθος σε ότι αφορά τη βασική της πηγή. Ενώ τον χαρακτήρισε “Σύριο Κούρδο”, στην πραγματικότητα έχει τουρκικό διαβατήριο. Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Πως ένας Κούρδος της Συρίας έλαβε ξαφνικά τουρκικό διαβατήριο;

Η διόρθωση της εφημερίδας New York Times για τη βασική πηγή του δημοσιεύματος.

Στο ίδιο πλαίσιο και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι τουρκικές υπηρεσίες έχουν διοχετεύσει ψευδείς πληροφορίες σε διεθνή ΜΜΕ των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τις πηγές, οι πληροφορίες αυτές αφορούν στον δήθεν θανάσιμο πυροβολισμό μετανάστη στα ελληνοτουρκικά σύνορα από ελληνικές δυνάμεις στις 4 τρέχ., το οποίο έχει διαψευσθεί κατηγορηματικά από την ελληνική κυβέρνηση. Η νέα αυτή προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια των τουρκικών αρχών εντάσσεται στην ίδια εκστρατεία ψευδών ειδήσεων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι σε επιφυλακή, ενώ έχουν άμεσα κινητοποιηθεί οι ελληνικές Πρεσβείες στις ως άνω χώρες, προκειμένου να ενημερώσουν καταλλήλως εκεί συνομιλητές τους σχετικά με τις ενέργειες αυτές της Τουρκίας.

Οι πηγές αναφέρουν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με διαφάνεια, όπου η ελευθερία του Τύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένη και ουδείς παρεμβαίνει, ούτε λογοκρίνει δημοσιεύματα.

“Αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση των εκπροσώπων του Τύπου, εγχώριων και διεθνών ΜΜΕ, να ελέγχουν την εγκυρότητα των πληροφοριών που δημοσιεύουν και να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, μη αφήνοντας περιθώρια να καθίστανται αντικείμενα εκμετάλλευσης από κακόβουλους διακινητές ψευδών ειδήσεων”, αναφέρουν οι πηγές.

Ο βρώμικος πόλεμος της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας: Πως χρησιμοποιεί (δυστυχώς) τους ξένους δημοσιογράφους;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: