Γραμμές πρώτης ιατρικής βοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης από τον Δήμο Αθηναίων

File photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Ο δήμος Αθηναίων έθεσε σε λειτουργία τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης σε θέματα ιατρικής βοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 το πρωί με 6 το απόγευμα.

Η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης,(τηλ. 210 3637365) λειτουργεί με τρεις ψυχολόγους και μία κοινωνική λειτουργό ενώ των Πρώτων Βοηθειών (210 3638049) στελεχώνεται με ιατρούς και επισκέπτες/επισκέπτριες υγείας από τα Δημοτικά Ιατρεία.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου, μια από τις πλέον σημαντικές επιπτώσεις της λοίμωξης από τον κορωναϊό Covid-19 είναι και η ψυχική επιβάρυνση του πληθυσμού, αφενός λόγω της πανδημίας αφετέρου λόγω του αναγκαίου για τη Δημόσια Υγεία περιορισμού των μετακινήσεων.

«Οι πληγές και τα προβλήματα που προκαλεί αυτή η πανδημία είναι πολλαπλά και πολυεπίπεδα. Συντονίζουμε όλες τις υφιστάμενες υπηρεσίες μας αλλά δημιουργούμε και νέες συνθήκες για την εξυπηρέτηση των πολιτών, με έναν στόχο. Να συνεχίσει ο δήμος μας να βρίσκεται μέσα σε κάθε σπίτι, να είναι παρών με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Να καταγγέλλει κρούσματα αισχροκέρδειας στο 1520 καλεί το κοινό ο Αδωνις Γεωργιάδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: