«Γερμανό τρομοκράτη» απέλασε η Αγκυρα: Καμία ένδειξη για σχέσεις με ISIS απαντά το Βερολίνο

File Photo: Σύμφωνα με πηγές του Γερμανικού Πρακτορείου, ο απελαθείς δεν θα συλληφθεί κατά την άφιξή του. PA/SEAN GALLUP / POOL
Οι τουρκικές αρχές επαναπροώθησαν στη Γερμανία έναν υπήκοο της χώρας που περιέγραψαν με τον όρο τρομοκράτης, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οι πηγές αυτές ανέφεραν πως οι γερμανικές αρχές είχαν ειδοποιηθεί για την απέλαση, κατά το πρακτορείο, που δεν διευκρίνισε πού επρόκειτο να απελαθεί, ή ποιες είναι οι κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Ο φερόμενος ως τρομοκράτης επρόκειτο να επαναπατριστεί στο Αμβούργο, σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκε από τη δική του πλευρά το Γερμανικό Πρακτορείο, που πάντως διευκρίνισαν ότι δεν θα συλληφθεί με την άφιξή του.

Οι αρχές της Γερμανίας δεν έχουν στη διάθεσή τους αποδεικτικά στοιχεία τα οποία να τεκμηριώνουν ότι ο άνδρας αυτός βρισκόταν ή έδρασε πράγματι σε εδάφη ελεγχόμενα από το Ισλαμικό Κράτος στη συριακή ή την ιρακινή επικράτεια, κατά τις πηγές στο Βερολίνο.

Τους τελευταίους μήνες, οι τουρκικές αρχές απελαύνουν αλλοδαπούς που αποκαλούν «ξένους τρομοκράτες μαχητές» στις πατρίδες τους.

Με πληροφορίες από dpa μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία.

Χωρίς δηλώσεις επέστρεψε στο σπίτι του ο Σάντερς: Ελάχιστα πλέον τα περιθώρια ελιγμών

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal