Γενέθλια για την «Βασίλισσα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης κλείνει 118 χρόνια ένδοξης ιστορίας

File Photo: Η Ρεάλ γίνεται 118 ετών. EPA/JUANJO MARTIN




Στην Ιστορία του ποδοσφαίρου υπάρχουν πολλές ημερομηνίες που παραμένουν ανεξίτηλες. Ανάμεσα τους και η 6η Μαρτίου 1902, καθώς τότε, «γεννήθηκε» η πιο διάσημη ομάδα του, η Ρεάλ Μαδρίτης.

Μία ημέρα σαν σήμερα, πριν από 118 χρόνια όταν εξελέγη το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της Madrid Foot Ball Clu, ξεκινώντας τoν μύθο της στον χώρο του αθλητισμού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως λόγω της τεράστιας και διαχρονικής επιτυχίας της, έλαβε το χαρακτηρισμό «Βασίλισσα της Ευρώπης».

Σήμερα, 118 χρόνια μετά, η Ρεάλ Μαδρίτης, που ανήκει και διοικείται αποκλειστικά από τα μέλη της (socios), είναι ο σύλλογος που έχει κερδίσει τα περισσότερα ευρωπαϊκά Κύπελλα και τους περισσότερους διηπειρωτικούς τίτλους στην Ιστορία του ποδοσφαίρου. Γι αυτό, ο σύλλογος είχε την τιμή να αναδειχθεί από τη FIFA στις 23 Δεκεμβρίου 2000, ως ο καλύτερος σύλλογος του 20ού αιώνα.

Εκτός από το Κύπελλο Κυπελλούχων, τα κέρδισε όλα. Τα τρία διαδοχικά Champions League είναι μόνο ένα από τα ρεκόρ που έχει να επιδείξει στην μακρά διαδρομή της.

Συνολικά, το ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό με 13 Κύπελλα Πρωταθλητριών/Champions League, 4 Παγκόσμια Κύπελλα, 3 διηπειρωτικά Κύπελλα, 4 Ευρωπαϊκά Σούπερ Κύπελλα, 2 Κύπελλα UEFA, 2 Κύπελλα «Latin», 33 Πρωταθλήματα, 19 ισπανικά Κύπελλα, 10 ισπανικά Σούπερ κύπελλα και 1 Λιγκ Καπ, μεταξύ άλλων. Είναι μια από τις τρεις ομάδες που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ από την πρώτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, μαζί με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και την Μπαρτσελόνα.

Το Santiago Bernabeu, το περίφημο γήπεδό της και το όνομα του οποίου συνδέεται ακριβώς με έναν ιστορικό πρόεδρο, υπήρξε η ποδοσφαιρική σκηνή πολλών εξαιρετικών αγώνων. Το Bernabéu θα ανακαινιστεί με ένα έργο που θα αλλάξει την εμφάνισή του. Σε κοινωνικό επίπεδο, ο σύλλογος συμμετέχει σε δραστηριότητες μέσω του Ιδρύματος Ρεάλ Μαδρίτης. Μαζί με τον σύλλογο είναι δύο πηγές υπερηφάνειας για τους Μαδριλένους.

Επίσης η ομάδα μπάσκετ των Μαδριλένων, έχει κατακτήσει ανάμεσα σε άλλα, 10 Ευρωπαϊκά Κύπελλα (ένα ρεκόρ στο τουρνουά), 35 πρωταθλήματα, 28 Κύπελλα Ισπανίας, 6 ισπανικά Σούπερ Κύπελλα, 5 διηπειρωτικά Κύπελλα, 1 Κόρατς, 1 Σούπερ Κύπελλο Ευρώπης, 1 ULEB και 1 Κύπελλο «Latin».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μαδρίτη, Ισπανία 

Αναβάλλεται λόγω κορωναϊού το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών Μπάντμιντον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: