Έτοιμο για «απογείωση» το Kavala Air & Sea Show: Από 26-28 Ιουνίου στο λιμάνι της Καβάλας

Φιλοδοξία της οργανωτικής αρχής είναι οι θεατές να φτάσουν και ενδεχομένως να ξεπεράσουν τις 30.000 που υπολογίζεται πως παρακολουθούν την (άνευ εισιτηρίου) διοργάνωση κάθε χρόνο, στο λιμάνι της Καβάλας. Photo via Facebook, @kavala.airshow, Paschalis Palavouzis




Έτοιμο για «απογείωση» είναι το Kavala Air & Sea Show για το 2020, αφού μετά και την απόφαση που έλαβε πρόσφατα η ολομέλεια της Oργανωτικής Eπιτροπής, η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 26 έως και τις 28 Ιουνίου 2020.

  • «Προσβλέπουμε σε ένα πολύ μεγάλο θέαμα. Αναγγείλαμε επίσημα τη διοργάνωση του Kavala Air & Sea Show για τα τέλη του Ιουνίου», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο οργανωτικός και επιχειρησιακός διευθυντής της διοργάνωσης Παναγιώτης Γεωργιάδης.

Εξήγησε, δε, πως φιλοδοξία της οργανωτικής αρχής είναι οι θεατές να φτάσουν και ενδεχομένως να ξεπεράσουν τις 30.000 που υπολογίζεται πως παρακολουθούν την (άνευ εισιτηρίου) διοργάνωση κάθε χρόνο, στο λιμάνι της Καβάλας.

Ερωτηθείς για τις αλλαγές αλλά και τις προσθήκες που θα περιλαμβάνει το Kavala Air & Sea Show του 2020, εξήγησε πως για τη φετινή διοργάνωση θα δοθεί έμφαση -πέρα από το πτητικό σκέλος- και στα όσα θα λάβουν χώρα στο έδαφος.

  • «Το μεγαλύτερο βάρος θα το δώσουμε φέτος και σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές στο επονομαζόμενο showground, όλα όσα δηλαδή αφορούν τους θεατές, τους επισκέπτες που θα κινούνται στη χερσαία ζώνη, την πιο κοντινή με τον εναέριο χώρο του show περιοχή δηλαδή στο λιμανιού της Καβάλας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης που εξηγεί πως έτσι το κοινό θα μπορεί να κινηθεί και να γνωρίσει συμμετέχοντες από κοντά.

Επαφή των επισκεπτών με Έλληνες ερευνητές, ιπτάμενους και συμμετέχοντες

Στο χερσαίο τμήμα της διοργάνωσης αναμένεται να παραβρεθούν, όπως εξήγησε ο οργανωτικός και επιχειρησιακός διευθυντής της διοργάνωσης, ομάδες με στελέχη από τα πανεπιστήμια της χώρας «όπως το ΑΠΘ, που μας τιμά τα τελευταία 4 χρόνια», ομάδες που είτε έχουν σχέση με το αεροναυτικό αντικείμενο, είτε συνδέονται με την καινοτομία, ενώ οι θεατές του Kavala Air & Sea Show για το 2020 θα μπορούν να συνδέσουν την εμπειρία στον αέρα και στο νερό με τα μέλη υποστήριξης των εναέριων επιδείξεων.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, θα υπάρχουν επίσης κάποια περίπτερα για αγορά αναμνηστικών από τους θεατές, ενώ θα υπάρχει και μια «παιδική ζώνη», για τα μικρά -και όχι μόνο- παιδιά. Θα διοργανωθούν επίσης και φέτος συναυλίες για τους παρευρισκόμενους που θα έχουν στη διάθεσή τους έτσι και αντικείμενα ψυχαγωγίας για τα χρονικά διαστήματα ενδιάμεσα των επιδείξεων. Χαρακτηριστικά, φέτος, όσοι θα δώσουν το «παρών» στη διοργάνωση θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ακόμη και επίδειξη γερακιών όπως και πολλά άλλα θεάματα, στη νέα χερσαία ζώνη δραστηριοτήτων.

Όσα θα δει το κοινό στον αέρα

Ο οργανωτικός και επιχειρησιακός διευθυντής του Kavala Air & Sea Show, ερωτηθείς για τον «μαγνήτη» της διοργάνωσης, όσα θα δει δηλαδή το κοινό στον αέρα, εξήγησε πως «όπως συμβαίνει σε κάθε αεροπορικό σόου», η διοργάνωση θα βασιστεί στις κρατικές συμμετοχές. Επιβεβαίωσε, δε, πως και φέτος θα είναι τα αεροσκάφη της ΠΑ και τα εναέρια μέσα του ελληνικού Στρατού, τα οποία θα αποτελέσουν τον κορμό των επιδείξεων.

  • «Ευελπιστούμε σε μια ιδιαίτερη προσπάθεια τόσο από το εθνικό δυναμικό, τουτέστιν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών, όσο και από τις συμμαχίες (σ.σ χώρες συμμαχικές με την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις της) ώστε να έχουμε μεγάλες και κρατικές συμμετοχές στο φετινό Kavala Air & Sea Show», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος της φετινής διοργάνωσης.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμα πως θα προσκληθούν ξένες συμμετοχές που μπορούν να καλύψουν με ίδιους πόρους τη συμμετοχή τους, όπως είχε γίνει στο παρελθόν με της συμμετοχή των Saudi Hawks, «κάτι που δεν αποκλείουμε πως μπορεί να γίνει και φέτος», όπως εξήγησε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο οργανωτικός και επιχειρησιακός διευθυντής της διοργάνωσης κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να μείνουν σε επαφή με τα social media και το site της διοργάνωσης και να αναμένουν ανακοινώσεις για το εναέριο πρόγραμμα μέσα στο επόμενο διάστημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Σωτήρης Κυριακίδης

Αδειάζει με διαδικασίες εξπρές ο καταυλισμός μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης: Εδεσε το αρματαγωγό «Ρόδος»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: