Ετοιμάζεται για μήνυμα εμψύχωσης προς το έθνος για τον κορωναϊό η βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ. File Photo: EPA, ANDY RAIN




Η βασίλισσα Ελισάβετ ετοιμάζεται να απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα προκειμένου να κατευνάσει τα νεύρα του έθνους για “τους δύσκολους καιρούς που έρχονται”, δήλωναν χθες βράδυ πηγές της κυβέρνησης του Λονδίνου, σύμφωνα με την Daily Mail.

H βασίλισσα η οποία έκανε μια σύντομη δήλωση την περασμένη Πέμπτη ζητώντας απ’ τους Βρετανούς να ενωθούν στις δύσκολες αυτές στιγμές, αναμένει “την σωστή στιγμή”  για να απευθύνει πλήρες τηλεοπτικό μήνυμα.

Οι συζητήσεις μεταξύ των ανακτόρων και του πρωθυπουργικού γραφείου ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες, όταν η βασίλισσα αποσύρθηκε από το Λονδίνο για να απομονωθεί μαζί με τον πρίγκιπα Φίλιππο στο Κάστρο Ουίνδσορ.

Η επικοινωνία της βασίλισσας με τον πρωθυπουργό Τζόνσον γίνεται μέσο video link.

Πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωνε πως “έχει συμφωνηθεί το διάγγελμα να γίνει σε καθοριστική στιγμή της κρίσης και ότι θα αποτελέσει εξαιρετικά σημαντικό τρόπο για να ανέβει το ηθικό του έθνους.

“Δεν υπάρχει πιο έμπειρος άνθρωπος από την Αυτής Μεγαλειότητα και εκείνη θα γνωρίζει την σωστή στιγμή για να απευθυνθεί στη χώρα” δήλωνε η πηγή του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, για να προσθέσει: “Δυστυχώς, υπάρχουν πολύ δύσκολοι καιροί μπροστά μας. Η χώρας μας θα πληγεί. Η φωνή της Αυτής Μεγαλειότητας θα παράσχει την ήρεμη διαβεβαίωση η οποία, τελικώς, θα εισπράξουμε μέσω αυτής”.

Τελευταία φορά που η Βασίλισσα απηύθυνε τηλεοπτικό μήνυμα πέρας των Χριστουγέννων ήταν το 2002, μετά τον θάνατο της Βασιλομήτορος.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Ο πρόεδρος της Αργεντινής εξαίρεσε τη “Νεράιδα των Δοντιών”(!) από την καθολική καραντίνα λόγω του κορονοϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: