Ερώτηση στον υπουργό Υγείας για την κατάσταση του νοσοκομείου Καστοριάς από το ΣΥΡΙΖΑ

File Photo: Στη μελέτη συμμετείχαν δύο ελληνικής καταγωγής επιστήμονες του Τμήματος Ενδοκρινολογίας του Imperial College, ο Αλέξανδρος Κομνηνός και η Μαρία Φυλακτού. @amna_news




Στοιχεία για την κατάσταση στο νοσοκομείο της Καστοριάς ζητάει, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και απευθύνει στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου.

«Η κατάσταση στην Καστοριά τείνει να γίνει εφιαλτική λόγω των πολλών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (27) και των έξι θανάτων από τον κορονοϊό και απαιτείται άμεσα η θωράκιση του νοσοκομείου και η πλήρης διαφάνεια στην ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί», αναφέρει η βουλευτής και καταγγέλλει: «Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, το Νοσοκομείο βρίσκεται υπό κατάρρευση και λειτουργεί χωρίς καμία καθοδήγηση. Τα περιστατικά που φθάνουν σε αυτό αυξάνονται συνεχώς. Οι δυνατότητες των υποδομών και του προσωπικού έχουν φθάσει στα όριά τους. Δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα μέσα για την ασφάλεια του προσωπικού. Πάνω από 10 άτομα, γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα. Πολίτες με ύποπτα συμπτώματα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν για διενέργεια test. Από όσους πολίτες παίρνονται δείγματα, τα αποτελέσματα είτε έρχονται μετά από ημέρες είτε δεν έρχονται καθόλου».

Όπως, εξάλλου, επισημαίνει η κ. Τελιγιορίδου, ενδεικτικό της έλλειψης ενημέρωσης που υπάρχει είναι ότι «ενώ από το νοσοκομείο μαθαίνουμε πως τα κρούσματα είναι 27 στην Καστοριά, στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου στα ΜΜΕ (23/3/2020), δηλώθηκαν μόνο 17 κρούσματα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ.Β
Αθήνα, Ελλάδα

Η κυβέρνηση δεν κάνει όσα πρέπει κι όσα μπορεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας, λέει ο Ξανθός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: