Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωναϊού στην Κρήτη: Ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης

File photo:he minister did clarify, however, that wearing a face mask is still required at all indoor public spaces without exception, including public transport. Photo via Facebook, @eody.gr




Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη είναι γεγονός. Η διαδικασία της ιχνηλάτησης, που πρέπει να ακολουθηθεί είναι (από καιρό) καθορισμένη, και στόχο έχει να διαπιστωθεί με ποια άτομα συγχρωτίστηκε ο άνδρας που έχει προσβληθεί από τον Covid-19 προκειμένου και εκείνα με τη σειρά τους να μπουν σε “καραντίνα” και να αποφευχθεί η διασπορά.

Υπενθυμίζεται ότι η επιβεβαίωση του κρούσματος ενεργοποιεί υγειονομικά και νοσηλευτικά πρωτόκολλα, κι ως εκ τούτου γιατροί, νοσηλευτές και άλλο προσωπικό του ΠΑΓΝΗ που ήρθε σε επαφή με τον ασθενή κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Επείγοντα τίθενται προληπτικά σε καραντίνα.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες εξετάστηκαν οικογένειες τα παιδιά των οποίων συμμετείχαν στην εκδρομή στην οποία ήταν συνοδός ο άνδρας.

Πόσο εύκολη είναι η ιχνηλάτηση; Όχι ιδιαίτερα. Με δεδομένο ότι ως τη στιγμή εκδήλωσης των συμπτωμάτων, το άτομο που προσβάλλεται κυκλοφορεί και κινείται, έχει συναναστροφές κοινωνικές αλλά και άλλες επαγγελματικές. Και αυτό, φυσικά με την προϋπόθεση ότι από το πρώτο δευτερόλεπτο της διάγνωσης, ο ασθενής απομονώνεται οικειοθελώς. Αυτό θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο!

Οι ειδικοί έχουν μπροστά τους μακρύ δρόμο, προκειμένου να διαπιστώσουν με πόσα άτομα είχε έρθει σε επαφή ο Κρητικός, με την ελπίδα ότι θα εξαντλήσουν τον κατάλογο αυτό. Θα λάβουν υπόψη τους τις μέρες που μεσολάβησαν από το ταξίδι του στην Αθήνα και την επίσκεψή του στην Ακρόπολη, ως συνοδός σχολικής εκδρομής, και φυσικά θα “ποντάρουν” στην ακρίβεια της μνήμης του, σε σχέση με το με πόσους και ποιους βρέθηκε σε κοντινή απόσταση ή επαφή.

Με πληροφορίες από cretalive

Γιατί δεν έλαβαν όλοι την ειδοποίηση από το 112 για τον κορωναϊό: Τί πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν “έξυπνα κινητά”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: