Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την διακοπή επιδομάτων στους πρόσφυγες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλά στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
Να αφήσει «τις αναποτελεσματικές κινήσεις εντυπωσιασμού για το ακροδεξιό της ακροατήριο και να ασχοληθεί επιτέλους με την ουσία του προσφυγικού», καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείου Τύπου του κόμματος, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «πιστή στις ιδεοληψίες της», κόβει επιδόματα σε πρόσφυγες που έχουν ήδη αποκτήσει άσυλο.

Πρόκειται για επιδόματα που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς χρηματοδοτούνται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την Ε.Ε., αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας παράλληλα ότι «η σκληρή και άδικη αυτή επιλογή δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή».

Κατηγορεί τη ΝΔ ότι «έντρομη μπροστά στην αδυναμία της να διαχειριστεί το προσφυγικό, προσπαθεί σπασμωδικά να ικανοποιήσει το ακροδεξιό της ακροατήριο» και καλεί τους Κ. Μητσοτάκη και Ν. Μηταράκη «να αφήσουν τις αναποτελεσματικές κινήσεις εντυπωσιασμού και να εστιάσουν στην ουσία: την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών μας, τη διεθνοποίηση του ζητήματος και την προώθηση πολιτικών ένταξης των προσφύγων που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Η Τουρκία έστειλε στον Έβρο Αστυνομία Ειδικών Επιχειρήσεων: Να δείτε τί θα γίνει από εδώ και πέρα, προκαλεί ο Σοϊλού

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal