«Eπικείμενη απειλή» για τους μισούς Αμερικανούς ο κορωναϊός, δείχνει έρευνα των Reuters/Ipsos

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε προχθές, Δευτέρα, και χθες, Τρίτη, δείχνοντας ότι έχει αυξηθεί το άγχος για τον κορωναϊό της αμερικανικής κοινής γνώμης τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η φωτογραφία από τους ελεγχους χτες στο κέντρο του Ντάλας.EPA/LARRY W. SMITH




Οι μισοί, περίπου, Αμερικανοί επιθυμούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να λάβει πιο δραστικά μέτρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει ήδη απαγορεύσει τα ταξίδια από την Ευρώπη, αρκετά δημόσια σχολεία έχουν κλείσει, όπως και θεματικά πάρκα, ενώ αθλητικές εκδηλώσεις και συναντήσεις αναβλήθηκαν.

Στα πιο δραστικά μέτρα συμπεριλαμβάνονται η απαγόρευση της πραγματοποίησης μεγάλων συγκεντρώσεων, αλλά και η διακοπή όλων των πτήσεων εξωτερικού, σύμφωνα με δημοσκόπηση (Reuters/Ipsos) που δημοσιοποιήθηκε χθες.

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε προχθές, Δευτέρα, και χθες, Τρίτη, δείχνοντας ότι έχει αυξηθεί το άγχος της αμερικανικής κοινής γνώμης τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνονταν ταχύτατα, έχοντας μολύνει 5.890 ανθρώπους στις ΗΠΑ, ενώ έχασαν τη ζωή τους 100.

Ποσοστό 48% των ενήλικων Αμερικανών δηλώνει σήμερα ότι θεωρεί τον κορονοϊό «επικείμενη απειλή» για τις ΗΠΑ, με το ποσοστό αυτό να έχει αυξηθεί κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες από μία δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιηθεί στις 2-3 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Σε ενότητα για την αντιμετώπιση κορωναϊού καλεί τώρα Πολιτείες και δήμους ο Ντόναλντ Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: