Επέκταση των περιοριστικών μέτρων έως και την 1η Μαΐου εξετάζει ο Κόντε, γράφουν ιταλικά ΜΜΕ

Μια εναλλακτική προσέγγιση που μελετάται είναι η χαλάρωση ορισμένων μέτρων από τις 18 Απριλίου, με άλλους περιορισμούς να ισχύουν μέχρι τις 4 Μαΐου, μεταδίδει η La Stampa. EPA, Massimo Percossi
Η Ιταλία μελετά επέκταση των αυστηρών μέτρων για τον κορωνοϊό έως και τον Μάιο.

Η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Giuseppe Conte μπορεί να επιβάλει περιορισμούς έως και την πρώτη Μαΐου με σταδιακή άρση από τις τέσσερις Μαΐου, γράφουν οι ιταλικές εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένης της La Stampa. Οι περιορισμοί και οι αυστηροί έλεγχοι που επιβλήθηκαν εδώ και τέσσερις βδομάδες λήγουν στο τέλος της βδομάδας.

Μια εναλλακτική προσέγγιση που μελετάται είναι η η χαλάρωση ορισμένων μέτρων από τις 18 Απριλίου, με άλλους περιορισμούς να ισχύουν μέχρι τις 4 Μαΐου, μεταδίδει η La Stampa.

Ο Υπουργός Υγείας Roberto Speranza επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση θα επεκτείνει τα ισχύοντα μέτρα περιορισμού τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα, παρά το ότι η χώρα ανέφερε τον μικρότερο αριθμό νέων κρουσμάτων κορωναϊού εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.

Η Αστυνομία έχει αναπτυχθεί στους δρόμους της πρωτεύουσας της Σικελίας, στο Παλέρμο, καθώς οι συμμορίες χρησιμοποιούν τα κοινωνικά μέσα για να σχεδιάσουν επιθέσεις στα καταστήματα. Η πρόληψη των αναταραχών στον νότο είναι πλέον η πρώτη προτεραιότητα της Ρώμης, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Bloomberg
Ιταλία/ Ρώμη

Ετοιμος να προσφέρει και με προσωπικό νεκροτομείoυ ο στρατός στη Νέα Υόρκη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal