Εντοπίζει τους ασθενείς με κορωναϊό από τη … φωνή: Έξυπνη εφαρμογή με 1 εκατ. χρήστες στο Ισραήλ

File Photo: Εφαρμογή στα κινητά στο Ισραήλ ειδοποιεί χρήστες αν ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται κοντά τους, αλλά και από τη φωνή τους. EPA, ABIR SULTAN




Έξυπνες εφαρμογές στα κινητά από start up εταιρείες στο Ισραήλ επιτρέπουν στους χρήστες να γνωρίζουν αν ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται σε κοντινή τους ακτίνα, ή αν κάποιος έχει προσβληθεί από την ασθένεια, από τον τόνο της φωνής του.

Η εταιρεία Start-Up Nation Central έχει δημιουργήσει την εφαρμογή Hamagen, που στα εβραϊκά σημαίνει Ασπίδα την οποία χρησιμοποιεί το Υπουργείο Υγείας της χώρας από την αρχή του μήνα. Οι χρήστες γνωρίζουν κατά πόσο ένας ασθενής με κορωνοϊό βρίσκεται σε κοντινή τους ακτίνα. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε πέντε γλώσσες και έχει ένα εκατομμύριο χρήστες.

Μια άλλη νεοφυής εταιρεία, η Vocalis Health, έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή που με βάση τον τόνο της φωνής του χρήστη μπορεί να καταδείξει αν ο χρήστης αυτός έχει προσβληθεί από τον ιό.

Η εφαρμογή που ακόμη είναι σε πειραματικό στάδιο κάνει χρήση αλγόριθμου με βάση τον τόνο της φωνής. Λήφθηκαν δείγματα από άτομα που έχουν προσβληθεί και από άτομα που δεν έχουν την ασθένεια.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Γαλλικό Πρακτορείο
Ισραήλ/ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Άνδρες και γυναίκες θα βγαίνουν από το σπίτι εναλλάξ στον Παναμά λόγω του κορωναϊού!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: