Ένταση και επεισόδια στο οδόφραγμα της Λήδρας: Ε/κ και Τ/κ διαδηλώνουν από τις δύο πλευρές [videos]

Τ/κ διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια με την Αστυνομία, η οποία προχώρησε σε χρήση σπρέι. Φιλελεύθερος




Διαδηλωτές που τάσσονται υπέρ του ανοίγματος των οδοφραγμάτων, τα οποία έκλεισαν προσωρινά για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο του κορωνοϊού, συγκεντρώθηκαν στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Η πρόσκληση για την εκδήλωση έγινε από την οργάνωση Unite Cyprus now.

Οι διαδηλωτές, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, που διαμαρτύρονταν και από τις δύο πλευρές του οδοφράγματος, περικύκλωσαν τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν επί τόπου, ενώ σε κάποια στιγμή είχε δημιουργηθεί ένταση μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας.

Στην εκδήλωση ακούστηκαν συνθήματα όπως «Η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί» και «Περιορίστε τον ιό της διχοτόμησης».

Δυνάμεις της ειρηνευτικής δύναμης ΟΥΝΦΙΚΥΠ βρέθηκαν επίσης στην ουδέτερη ζώνη.

Παρών στην εκδήλωση ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, ο οποίος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους χαρακτήρισε το κλείσιμο των τεσσάρων οδοφραγμάτων ως μια «δυσκολία που είναι αχρείαστη και πολιτικά απαράδεκτη».

Εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση της κυβέρνησης, αφού όπως είπε, δεν είναι ένα μέτρο κατά του ιού και δυσκολεύει πάρα πολύ τη ζωή όλων των Κυπρίων. Είπε επίσης ότι τα οδοφράγματα είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα στην Κύπρο, αφού με το ζόρι άνοιξαν πριν από κάποια χρόνια και δεν πρέπει με καμιά ευκολία να κλείσουν ούτε για μια ώρα.

«Έτσι κι αλλιώς αν υπάρχει ένα πρόβλημα στη χώρα μας μαζί πρέπει να λάβουμε και τα μέτρα. Θα ήθελα πάρα πολύ να δω τον κ. Αναστασιάδη μαζί με τον κ. Ακιντζί, δίπλα-δίπλα να μας ανακοινώσουν κάποια μέτρα να προστατεύσουμε τους πολίτες αυτού του μικρού νησιού», είπε.

Εξέφρασε την ελπίδα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να πάρει τη σωστή απόφαση σύντομα και να ανοίξει τα οδοφράγματα, ώστε «να τερματιστεί αυτή η δυσκολία, που είναι αχρείαστη και πολιτικά απαράδεκτη».

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε στις 28 Φεβρουαρίου να κλείσουν τα οδοφράγματα στην οδό Λήδρας, τον Αστρομερίτη, τη Λεύκα και τη Δερύνεια, για επτά μέρες, ενώ την Παρασκευή αποφασίστηκε η παράταση της απόφασης μέχρι τη Δευτέρα.
Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου είχε δηλώσει ότι τη Δευτέρα η διυπουργική επιτροπή θα επαναξιολογήσει τα δεδομένα και θα λάβει τα ανάλογα μέτρα.

Ο κ. Ιωάννου διευκρίνισε ότι τα μέτρα λήφθηκαν για λόγους ασφαλείας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Επιβεβαίωσε τη σταθερή ανάπτυξη της Κύπρου ο Standard & Poor’s: Σημειώνει τα ρίσκα λόγω κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: