Ένα νέο mea culpa είναι μια πιο γενναία προσέγγιση, απαντά κυβερνητική πηγή στην εφημερίδα New York Times

FILE PHOTO: Το Μέγαρο Μαξίμου. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Βλάχος




Ανώτερη κυβερνητική πηγή, απαντώντας στην ανακοίνωση της εφημερίδας New York Times, η οποία επιμένει στους ισχυρισμούς της εναντίον της Ελλάδας, αποκάλυψε ότι η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει πως η πηγή που χρησιμοποιήθηκε στο σχετικό κείμενο, “ο Κούρδος από τη Συρία”, εργάζεται για την τουρκική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ανώτερη κυβερνητική πηγή, θα είναι γενναία προσέγγιση από την πλευρά της αμερικανικής εφημερίδας “ένα νέο mea culpa”.

Η νέα ελληνική δήλωση αναφέρει τα εξής:

“Το πρακτορείο Reuters αποδόμησε τις κατηγορίες για την ύπαρξη ενός υποτιθέμενου «σκοτεινού χώρου».

Και ο κύριος συγγραφέας του κειμένου της εφημερίδας New York Times επίσης αποδόμησε την κύρια πηγή του αναγνωρίζοντας ότι έχει τούρκικη υπηκοότητα.

Το γεγονός ότι η κύρια πηγή του εργάζεται για την τουρκική κυβέρνηση δεν αμφισβητείται επίσης. Μερικές φορές ένα νέο mea culpa είναι μια πιο γενναία προσέγγιση “.

Επικοινωνήσαμε με την εφημερίδα αναφορικά με το tweet του ανταποκριτή των New York Times στην Τουρκία και η εκπρόσωπος κ. Danielle Rhoade μας είπε ότι το μήνυμα του στο Twitter αντιπροσωπεύει και την εφημερίδα.

Ως γνωστόν αποδέχεται το λάθος του, όπως το χαρακτηρίζει, να μην αναφέρει ότι η πηγή του έχει διπλή υπηκοότητα. Πρόσφατα ο εν λόγω “Κούρδος από τη Συρία”, έλαβε και την τουρκική.

Η εφημερίδα New York Times επιμένει στην ορθότητα του ρεπορτάζ της: Σκληρή απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: