Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης εξετάζει ο Μαργαρίτης Σχοινάς

O Αντιπρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε σε συνέχεια των δηλώσεων της Προέδρου Φον Ντερ Λάιεν πως ύψιστη προτεραιότητα σε αυτό το στάδιο είναι η Βουλγαρία και η Ελλάδα να λάβουν πλήρη υποστήριξη – περιλαμβανομένης της ετοιμότητας πρόσθετης στήριξης μέσω της Frontex για να αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική πίεση από την Τουρκία. ΚΥΠΕ




Σε διαβουλεύσεις με την Κροατική Προεδρία του Συμβουλίου για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης με αντικείμενο την μεταναστευτική πίεση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ (Ελλάδας και Βουλγαρίας) με την Τουρκία, βρίσκεται ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

  • Ύψιστη προτεραιότητα η πλήρης υποστήριξη Ελλάδας – Βουλγαρίας

O Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε πως σε συνέχεια των δηλώσεων της Προέδρου Φον Ντερ Λάιεν πως ύψιστη προτεραιότητα σε αυτό το στάδιο είναι η Βουλγαρία και η Ελλάδα να λάβουν πλήρη υποστήριξη – περιλαμβανομένης της ετοιμότητας πρόσθετης στήριξης μέσω της Frontex, επικοινώνησε χθες βράδυ με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Κροατίας Davor Bozinovic με αίτημα την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης (JHA).

Oι διαβουλεύσεις συνεχίζονται από τον ίδιο, την Πρόεδρο της Κομισιόν και την αρμόδια για το μεταναστευτικό Επίτροπο Γιόχανσον, οι οποίοι είναι σε επαφή με τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν αύριο στο Βερολίνο, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίoυ
Βρυξέλλες,Βέλγιο

FRONTEX: Σε “υψηλό” το επίπεδο συναγερμού των ευρωπαϊκών συνόρων με την Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: