Έκτακτη ανακοίνωση του προέδρου της Αργεντινής: Κλείνει τα σύνορά της… Πρώτος θάνατος στη Γουατεμάλα

File Photo: Επιβάτες με μάσκες στο αεροδρόμιο Ezeiza του Μπουένος Άιρες. EPA, RONCORONI




Ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι η Αργεντινή κλείνει τα σύνορά της και αναστέλλει τα μαθήματα σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, κλιμακώνοντας δραματικά τα μέτρα που λαμβάνει το Μπουένος Άιρες για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Κλείσαμε τα σύνορα της Αργεντινής», είπε ο Φερνάντες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας πως το μέτρο αφορά μόνο τις εισόδους στη χώρα, ενώ η έξοδος από την επικράτεια παραμένει ελεύθερη. Το μέτρο, όπως και η αναστολή της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, θα ισχύσει ως τουλάχιστον την 31η Μαρτίου.

Πρώτος θάνατος στη Γουατεμάλα

Οι αρχές της Γουατεμάλας ανακοίνωσαν χθες Κυριακή τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού, ενός ηλικιωμένου ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα τη Μαδρίτη, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας Ούγο Μονρόι.

Ο Μονρόι τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο άνθρωπος που υπέκυψε στην ασθένεια COVID-19, ηλικίας 85 ετών, επέστρεψε από την Ισπανία χωρίς να έχει παρουσιάσει το παραμικρό σύμπτωμα μόλυνσης.

Μόλις το Σάββατο ο άνδρας εμφάνισε συμπτώματα και οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι είχε προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 νωρίς χθες το πρωί, σύμφωνα με τον γουατεμαλτέκο υπουργό Υγείας. Ο ασθενής υπέκυψε αργότερα σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Αντίθετα με αυτήν του Μεξικού, πολλές κυβερνήσεις χωρών της κεντρικής Αμερικής επιβάλλουν πλέον αυστηρά μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών τους, προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Χθες Κυριακή, η αστυνομία στην Ονδούρα απομάκρυνε κόσμο από τις παραλίες, τον έβγαλε από καταστήματα και καφετέριες, κατ’ εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης να απαγορευθούν οι δημόσιες και ιδιωτικές συναθροίσεις άνω των 50 ανθρώπων.

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπουένος Άιρες, Argentina – Γουατεμάλα, Guatemala

Η πανδημία του κορωναϊού προκάλεσε μέχρι στιγμής 6.420 θανάτους παγκοσμίως: Περισσότερα από 163.930 τα κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: