Έκκληση του ΕΟΔΥ προς τους πολίτες για ατομική προφύλαξη και κοινωνική ευθύνη




Eκκληση προς τους πολίτες που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν ήπια συμπτώματα ίωσης να μην προσέρχονται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να εξεταστούν για τον νέο κορoνοϊό SARS-CoV-2, απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

“Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και να εκτεθούν οι ίδιοι στον SARS-CoV-2 σε περίπτωση που δεν νοσούν ήδη”, τονίζει ο ΕΟΔΥ, ο οποίος έχει υιοθετήσει κριτήρια εργαστηριακού ελέγχου σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Σημειώνει ότι δίνεται προτεραιότητα για την εξέταση στους συμπολίτες μας με σοβαρή αναπνευστική νόσο, καθώς και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με χρόνια προβλήματα υγείας.
“Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας είναι ο περιορισμός κατ’ οίκον με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης για τα άτομα που δεν ανήκουν σε ευπαθή ομάδα”.

Τονίζει επίσης, ότι όσοι έχουν ήπια συμπτωματολογία ή αναζητούν γενικές πληροφορίες για τον νέο κορονοϊό, να μην καλούν τον ΕΟΔΥ, αλλά να απευθύνονται στον προσωπικό τους γιατρό.

Πληροφορίες για τα μέτρα προφύλαξης στο eody.gov.gr

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Κλείνει το εμπορικό κέντρο Golden Hall μετά από εντοπισμό κρούσματος κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: