Δύσκολες οι συνομιλίες με τον Ερντογάν λέει ο Πούτιν, αλλά θετικό το αποτέλεσμα

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε και στη στενή προσωπική επαφή που έχει με τον Τούρκο πρόεδρο,η οποία βοηθά να βρίσκουν λύσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά. EPA, PAVEL GOLOVKIN, POOL




Οι συνομιλίες δεν ήταν εύκολες με τον Τούρκο πρόεδρο, αλλά βρήκαμε κοινά αποδεκτή λύση για την κατάσταση στην Ιντλίμπ, δηλώνει ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν, οι οποίες διήρκεσαν περίπου έξι ώρες, δήλωσε ότι οι συνομιλίες δεν ήταν εύκολες αλλά ήσαν θετικές και ότι οι δύο χώρες βρήκαν μια κοινά αποδεκτή λύση στο πρόβλημα που σχετίζεται με την όξυνση της κατάστασης στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Η Ρωσία και η Τουρκία, είπε ο Ρώσος πρόεδρος, κατέληξαν σε κοινή συμφωνία για τη διευθέτηση της κατάστασης στη Συρία, τα σημεία της οποίας ανακοίνωσαν εν συνεχεία οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών. Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν πρέπει να θέσει τέλος στα δεινά των αμάχων στη Συρία, στην επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι « δεν συμφωνούμε πάντα με τους Τούρκους εταίρους μας όσον αφορά στις εκτιμήσεις των όσων συμβαίνουν στην Συρία, αλλά κάθε φορά σε κρίσιμες στιγμές, βασιζόμενοι στο υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων που έχει επιτευχθεί, μέχρι τώρα καταφέρναμε να βρίσκουμε σημεία τομής σε σημεία αμφιλεγόμενα που ανέκυπταν, να καταλήγουμε σε αποδεκτές λύσεις. Αυτό συνέβη και αυτή την φορά».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε και στη στενή προσωπική επαφή που έχει με τον Τούρκο πρόεδρο, η οποία όπως είπε, μας επιτρέπει να βρίσκουμε κοινές προσεγγίσεις στην λύση διεθνών προβλημάτων.


Με πληροφορίες TASS μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Εκεχειρία στη Συρία από τα μεσάνυχτα, με αν και αλλά, ανακοίνωσε ο Ερντογάν μετά τη συνάντηση με τον Πούτιν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: