Δύσκολες αλλά αναγκαίες οι αποφάσεις που πήραμε για τον κορωναϊό λέει ο Κουρτς

File Photo: Ο Σεμπάστιαν Κουρτς. EPA, OMER MESSINGER




Ευχαριστίες προς τους πολίτες της χώρας για τη στήριξη τους στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, εκφράζει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς σε σημερινές δηλώσεις του.

Διευκρίνισε ταυτόχρονα ότι οι αποφάσεις για την επιβολή μέτρων δεν ήταν εύκολες, αλλά υπήρξαν αναγκαίες.

Κάνοντας έναν απολογισμό, με τη συμπλήρωση, σήμερα, μίας εβδομάδας, από την εξαγγελία των μέτρων για την επιβράδυνση εξάπλωσης του ιού, ο καγκελάριος επισημαίνει ότι αρχικά υπήρξε μεγάλη αντίσταση από τους φορείς των αποφάσεων.

Σήμερα, διαπιστώνει με ικανοποίηση ότι η Αυστρία ήταν μία από τις πρώτες χώρες που έλαβαν αυτές τις αποφάσεις. και είναι “απέραντα ευγνώμων προς τον πληθυσμό που στηρίζει με συνέπεια και υπευθυνότητα τα μέτρα, συμβάλλοντας εντυπωσιακά στο να σωθούν πολλές ζωές”.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του καγκελάριου, ο οποίος απευθύνει συγχρόνως έκκληση για υπομονή και περαιτέρω τήρηση των μέτρων και συστάσεων, η λειτουργία των σχολείων μπόρεσε να μειωθεί κατά ένα ποσοστό 95%, η λειτουργία των σιδηροδρόμων κατά 70% και οι αρχές ασφαλείας διαπιστώνουν ένα ελάχιστο από την απαραίτητη κυκλοφορία ανθρώπων στους δρόμους.

Ο ίδιος, όπως σημειώνει, έχει απόλυτη επίγνωση ότι πολλοί άνθρωποι στην χώρα έχουν πολλές ανησυχίες και πολλά ερωτηματικά σε σχέση με την υγεία, με το επάγγελμα και με την οικονομική κατάσταση, αλλά όλοι οι υπουργοί εργάζονται σε υψηλούς ρυθμούς για την αποσαφήνιση ανοικτών θεμάτων για να δώσουν όσο το δυνατόν πληρέστερες απαντήσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ του Δ. Δημητρακούδη via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βιέννη, Αυστρία

 

Αμείλικτοι αριθμοί στην Ιταλία: 345 θάνατοι και 3.526 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: