Διαψεύδεται ο Ερντογάν: Κρούσμα στην πολιτεία του Μέριλαντ με ασθενή που επέστρεψε στις ΗΠΑ από την Τουρκία

Ο κυβερνήτης της πολιτείας του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν. Φωτογραφία από την ιστοσελίδα του κυβερνείου του Μέριλαντ




Ο εκτελεστικός διευθυντής της κομητείας του Χάρτφορντ, Barry Glassman δήλωσε ότι μια 86χρονη γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο μετά τη «σύλληψη» του ιού ενώ ταξίδευε στο εξωτερικό, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC-2, WMAR, της Βαλτιμόρης.

Παρόμοιες πληροφορίες δημοσίευσε και η εφημερίδα Baltimore Sun, που βασίζονται σε επίσημες δηλώσεις, του κυβερνήτη Larry Hogan.

Ο ίδιος δήλωσε ότι αυτό φαίνεται να είναι η πρώτη περίπτωση του COVID-19 στον κόσμο που σχετίζεται με ταξίδι στην Τουρκία.

“Οι υπάλληλοι της δημόσιας υγείας αναφέρουν ότι δεν υπάρχει έκθεση (της 86χρονης) σε άλλους ανθρώπους”, δήλωσε ο Glassman.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός όπως αναφέρουν οι υγειονομικοί υπάλληλοι, ότι η γυναίκα πήγε κατευθείαν από το αεροδρόμιο στο σπίτι της, δεν είχε συμπτώματα για έξι ημέρες και απομονώθηκε για έξι ακόμη ημέρες αφού έδειξε συμπτώματα πριν πάει στο νοσοκομείο.

“Σε όλη αυτή την περίοδο, η ασθενής δήλωσε ότι δεν έφυγε το σπίτι της και δεν ήρθε σε επαφή με ανθρώπους εκτός από την άμεση οικογένειά της, οι οποίοι δεν έδειξαν συμπτώματα και τους ζητήθηκε να απομονωθούν και να αυτοελεγχθούν για 14 ημέρες”, δήλωσε ο Υπεύθυνος Υγείας της κομητείας του Χάρτφορντ.

“Είμαστε τυχεροί που η ασθενής, από μόνη της βασικά, επέλεξε να λάβει όλα τα μέτρα που οι υπάλληλοι της δημόσιας υγείας θα συνιστούσαν  ούτως ή άλλως.”

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ CBS ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ

Οι Τούρκοι λένε ότι δεν έχουν κρούσμα αλλά θέλουν να θέτονται μόνοι του σε καραντίνα οι “ύποπτοι”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: