Διάγγελμα Τραμπ για τον κορωναϊό: Έκτακτη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο αφού βρέθηκε θετικός ο Μπολσονάρου

File photo: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμ με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου. EPA, Alan Santos, Brazilian Presidency




Ο Λευκός Οίκος συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη, αφού ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ο πρόεδρος Τραμπ θα ανακοινώσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Αμερική.

Ο Μπολσονάρου είχε συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Φλόριντα. Ένας συνεργάτης του προσβλήθηκε από τον Covid-19 και, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος υποβλήθηκε και αυτός σε εξετάσεις που βγήκαν θετικές.

Το Fox News δεν διευκρίνισε ποιες είναι οι πηγές του. Ωστόσο, ένας γιος του Μπολσονάρου διέψευσε την πληροφορία αυτή, λέγοντας ότι η εξέταση βγήκε αρνητική και ότι ο πατέρας του δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

Οι εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν το θέμα.

Ο πρόεδρος Τραμπ πάντως σκοπεύει να κάνει μια ανακοίνωση σχετική με την επιδημία στις 21.00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την αποδέσμευση ομοσπονδιακών πόρων που θα διατεθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ –ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

 

Μοιραίος ο Covid-19 για τον Τραμπ: Οι λάθος χειρισμοί μπορεί να κοστίσουν την πολιτική του καριέρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: