Διακυβεύεται “η επιβίωση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος” είπε ο Μακρόν στους Ευρωπαίους ηγέτες: Λόγω του κορωναϊού

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τον κορωναϊό και τις επιπτώσεις στην οικονομία των χωρών της Ε.Ε. Copyright: European Union




Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε σήμερα τους ομολόγους του ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ ότι η πανδημία του νέου κορονοϊού ριψοκινδυνεύει να καταστρέψει τους κεντρικούς πυλώνες της Ένωσης, όπως την ζώνη της Σένγκεν, αν το μπλοκ αποτύχει να δείξει αλληλεγγύη σε αυτή την κρίση, σύμφωνα με έναν διπλωμάτη.

«Αυτό που διακυβεύεται σήμερα είναι η επιβίωση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος» είπε στους 26 άλλους ηγέτες στην τηλεδιάσκεψη της σημερινής συνόδου κορυφής, σύμφωνα με έναν Γάλλο διπλωμάτη.

«Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε είναι ο θάνατος της Σένγκεν», είπε ο Μακρόν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν χθες, ενημέρωσαν ο ένας τον άλλον για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού που λαμβάνει ο καθένας στην χώρα του, όπως και για το πώς προσπαθούν να περιορίσουν τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Παράλληλα οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τον επαναπατρισμό των πολιτών τους στις χώρες τους όπως και για τους όρους μεταφοράς ιατρικού εξοπλισμού.

Οι δύο ηγέτες, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν συζήτησαν το θέμα της άρσης των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Ρωσίας.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, France

Νέα «σημαντική πρωτοβουλία» προαναγγέλλει ο Μακρόν από κοινού με τον Τραμπ εναντίον του κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: