“Δεν δικαιούται να ομιλεί για δίκαιο η Τουρκία, χρησιμοποίησε μετανάστες ως πολιορκητικό κριό», απάντησε η Αθήνα στην Άγκυρα

File Photo: Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές
«Η χώρα που για πρώτη φορά στην Ιστορία χρησιμοποίησε μετανάστες ως πολιορκητικό κριό εναντίον άλλων χωρών, δεν δικαιούται να ομιλεί για δίκαιο και ανθρώπινα δικαιώματα», σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«’Αλλωστε, είναι γνωστές οι επιδόσεις της Τουρκίας στους συγκεκριμένους τομείς».

«Επιπλέον, είναι απολύτως απαράδεκτη η επιλογή της να επιδεικνύει, επανειλημμένως μάλιστα, ασέβεια στα θύματα του Ολοκαυτώματος» επισημαίνει ο κ. Γεννηματάς.

«Μας έχει συνηθίσει σε κυνικές παραβατικές συμπεριφορές κάθε κανόνα δικαίου, είτε αφορούν κράτος δικαίου, ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατία ή σχέσεις καλής γειτονίας στον άμεσο περίγυρο και την ευρύτερη περιοχή, στοιχεία που άλλωστε καταγράφονται κάθε χρόνο σε εκθέσεις της ΕΕ και διεθνών οργανισμών, μεταξύ άλλων», τονίζει ο ίδιος και προσθέτει ότι «Τα κροκοδείλια δάκρυα ουδένα πείθουν. Της συστήνουμε αυτεπίγνωση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Θίχτηκε η Άγκυρα από τις δηλώσεις Δένδια και επανήλθε με… μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων!%d bloggers like this: