Κλειστές οι λαϊκές αγορές σήμερα, νέα μέτρα από Δευτέρα και για σούπερ μαρκετ, ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς: Μείνετε στα σπίτια σας…

File Photo: Ο Γραμματέας Πολιτκής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς . ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Νέα έκκληση και αυστηρές προειδοποιήσεις στους πολίτες να μείνουν σπίτι προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωναϊού απηύθυνε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς αμέσως μετά την ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσίοδρας.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την κοινωνική ευθύνη των πολιτών και επανέλαβε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι συναθροίσεις. Ειδική μνεία έκανε στην παρατηρούμενη αυξημένη έξοδο, κυρίως από την Αθήνα, προς νησιά και επαρχίες.

«Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χ αρδαλιάς. Και πρόσθεσε: «Κάποιοι συμπολίτες μας δεν το τηρούν και νομίζουν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό ή το εξοχικό.Η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Από εμάς εξαρτάται αν θα ληφθούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας” είπε ο κ.Χαρδαλιάς.

Επανέλαβε δε ότι η μετάβαση στα νησιά από τις 6 πμ σήμερα Σάββατο θα επιτρέπεται με την επίδειξη αντιγράφου φορολογικής δήλωσης στους μονίμους κατοίκους των νησιών.

Ο κ.Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης:

  •  Απαγορεύεται ο απόπλους ή κατάπλους ιδιωτικών σκαφών στα νησιά
  • Σήμερα Σάββατο θα είναι κλειστές οι λαϊκές αγορές ενώ από Δευτέρα μειώνονται κατά 50% οι παραγωγοί που θα συμμετέχουν σε κάθε λαϊκή αγορά.
  • Από Δευτέρα επίσης όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ, επιβάλλεται η παρουσία ενός πελάτη ανά 15 τ.μ έναντι του 1 προς 10 τ.μ. που ισχύει τώρα.
  • Αναστέλλονται όλες οι επισκέψεις στα καταστήματα κράτησης

Τρεις νεκροί και 31 νέα κρούσματα κορωναϊού στην Ελλάδα μέσα σε ένα 24ωρο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: