Ασύλληπτο: Ξοδεύουν αμύθητα ποσά σε όπλα, που θα προκαλέσουν θανάτους, και όχι στην ιατρική έρευνα που θα σώσει ζωές…

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώνει τους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο, έχοντας δίπλα του τον υπουργό Γεωργίας Sonny Perdue. EPA, Yuri Gripas / POOL




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Χθες ξεπέρασε και τον χειρότερο …εαυτό του, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, δημιουργώντας πανικό στους κατοίκους τριών πολιτειών, και γενικά στον αμερικανικό λαό.

Από το πουθενά και χωρίς προσυνεννόηση με τους κυβερνήτες των πολιτειών, ανακοίνωσε ότι σκεφτόταν να θέσει σε καραντίνα τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και στο Κονέκτικατ, στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για να περιοριστεί η διασπορά του κορωναϊού.

Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση, ιδιαίτερα στη Νέα Υόρκη, είναι δραματική και καθημερινά αυξάνονται τα κρούσματα αλλά και οι θάνατοι. Και για όσο διάστημα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές δεν συνεργάζονται πραγματικά, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος η αμερικανική μεγαλούπολη να γίνει …Ιταλία.

Στην πόλη κυριαρχεί ο φόβος, διότι ειδικά ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης είναι χαμένος στις ιδεοληψίες του και δυστυχώς για τους κατοίκους, άργησε απελπιστικά να λάβει μέτρα και χρειάστηκε η ασφυκτική πίεση του κυβερνήτης της πολιτείας για να το πράξει. Γενικά, όλα πήγαν στραβά για τη Νέα Υόρκη και ήρθε η αναγγελία του κ. Τραμπ για την καραντίνα, την οποία χθες αργά το βράδυ απέσυρε, για να αποτελειώσει την όποια καλή ψυχολογία είχε μείνει στους Νεοϋορκέζους.

  • Από τη στιγμή που εμφανίστηκε ο κορωναϊός, με ευθύνη της Κίνας -χωρίς να γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή αν είναι ένας κατασκευασμένος ιός- ο Πρόεδρος της Αμερικής έχει χάσει και τα αυγά και τα καλάθια. Τα έκανε όλα λάθος. Και η κριτική δεν οφείλεται στο χάος των ιδεολογιών, αλλά σε πραγματικά γεγονότα.
  • Γνώμη μου είναι ότι ούτε οι Δημοκρατικοί έχουν παίξει μέχρι της στιγμής καλό ρόλο. Όχι για να κριτικάρουν τον κ. Τραμπ και τα λάθη του, αλλά για να τον βοηθήσουν να αναπτυχθεί μία ενωτική πολιτική αντιμετώπισης της ασθένειας. Άρα, και τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος έχουν μία ευθύνη για την κατάσταση, διότι κυβέρνησαν τόσα χρόνια και δεν κατάφεραν να φτιάξουν ένα σοβαρό σύστημα υγείας.

Ο κορωναϊός έχει καταστρέψει ότι είχε απομείνει. Και δεν το λέμε εμείς, που δεν έχουμε ιδέα από ιατρική, αλλά οι ειδικοί. Έχω μιλήσει με φίλους γιατρούς αυτό το διάστημα, που δίνουν μία άνιση μάχη, οι οποίοι μου είπαν ότι πολλά αμερικανικά νοσοκομεία δεν έχουν τα στοιχειώδη. Και μετά έχεις και κάποιους συντηρητικούς Ελληνοαμερικανούς να κατηγορούν την Ελλάδα.

Δώστε προσοχή: Τα παραπάνω δεν συμβαίνουν σε μία τριτοκοσμική χώρα, αλλά στην αμερικανική υπερδύναμη. Συστήνω στους δύσπιστους να δούν μία από τις συνεντεύξεις Τύπου του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο. Ομιλεί ο ίδιος για τις ελλείψεις. Δεν κάνουμε …διασπορά αντιαμερικανικής προπαγάνδας.

Από τη μία είναι ο Πρόεδρος Τραμπ ο οποίος ομιλεί για τη «Μεγάλη Αμερική» που έχει τους καλύτερους επιστήμονες στον κόσμο και από την άλλη είναι η πραγματικότητα. Οι ΗΠΑ έχουν μεν τους καλύτερους ιατρούς και ερευνητές στον κόσμο, αλλά οι πολιτικοί τους έχουν προδώσει.

Ξοδεύουν τρισεκατομμύρια σε πολεμικό υλικό, που θα προκαλέσει θανάτους, και όχι στην ιατρική έρευνα που θα σώσει ζωές. Αυτή είναι η αλήθεια και ναι, είναι πολύ πικρή, για τον πρόεδρο της Αμερικής, που στα τρία χρόνια της προεδρικής του θητείας έκανε ελάχιστα στα θέματα της υγείας των Αμερικανών. Ανάλωσε το χρόνο του για να ακυρώσει το σύστημα υγείας του προκατόχου του, Μπάρακ Ομπάμα, αντί να το βελτιώσει. Και στα θέματα της υγείας πολιτεύθηκε όπως σε όλα τα άλλα. Με λάθος τρόπο.

  • Η υπερδύναμη βρέθηκε εντελώς απροετοίμαστη, όχι μόνο να προστατεύσει τους πολίτες της, αλλά και για να δώσει χέρι βοήθειας στους συμμάχους της, ως η ηγέτιδα χώρα της Δύσης. Και άφησε το πεδίο ελεύθερο στο κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας, που δημιούργησε την κρίση, να εμφανίζεται ως «σωτήρας», αλλά και «φύλακας άγγελος» πολλών χωρών, όπως η Ιταλία, η Ελλάδα, η Κύπρος και άλλες, που αποτελούν πιστούς συμμάχους της Αμερικής.

Ο κ. Τραμπ έδρασε και χθες επικίνδυνα και χωρίς συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης του έναντι των Αμερικανών πολιτών. Αυτό που δεν καταλαβαίνει είναι ότι δεν λύνεται το πρόβλημα με το «κλείσιμο» τριών, πέντε ή δέκα πολιτειών. Όπως αποδείχθηκε πρέπει να κατεβάσει τα ρολά όλη η χώρα. Αλλά ο σημερινός πρόεδρος δεν θα το κάνει (ακόμα) διότι γνωρίζει πως τα προεδρικά του όνειρα για μία δεύτερη θητεία θα γίνουν στάχτη…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο εγκάρδιος φίλος της Μέρκελ έφαγε ασύλληπτο μπάτσο στον Έβρο: Έφυγε άρον-άρον αλλά θα επιστρέψει…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: