Αρνητικός στον κορωναϊό ο Αγγελίδης: Σε καραντίνα δύο στρατόπεδα στην Κύπρο

File Photo: O Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης. ΚΥΠΕ




Αρνητική ήταν η διαγνωστική εξέταση που έγινε στον Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη καθαρά για προληπτικούς σκοπούς, αφότου αξιωματικός από το Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) επιβεβαιώθηκε ως θετικός στον κορωνοϊό χθες, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Χρίστος Πιερής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων ο κ. Πιερής ανέφερε ότι αφότου επιβεβαιώθηκε το κρούσμα στο ΓΕΕΦ, που αφορούσε αξιωματικό ο οποίος είχε επιστρέψει από την Ελλάδα προτού η χώρα να περιληφθεί στην κατηγορία 2, ο Υπουργός Άμυνας είχε ζητήσει όπως διενεργηθεί διαγνωστική εξέταση για τον ίδιο παρόλο που δεν είχε άμεση επαφή με τον εν λόγω αξιωματικό και είχε θέσει εαυτόν σε αυτοπεριορισμό.

Το αποτέλεσμα της διαγνωστικής εξέτασης για τον Υπουργό είναι αρνητικό, είπε.

Οι επαφές του αξιωματικού ήδη ιχνηλατούνται.

Εξάλλου, σε σχέση με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε στρατόπεδο, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι πρόκειται για αξιωματικό σε στρατόπεδο στο Σταυροβούνι, προσθέτοντας ότι αναμένεται επίσης αποτέλεσμα σήμερα για ύποπτο κρούσμα σε στρατιώτη στο στρατόπεδο στην Κλήρου. Ιχνηλατούνται οι επαφές και των δύο.

Τα δύο στρατόπεδα έχουν τεθεί σε καραντίνα και γίνονται απολυμάνσεις, ανέφερε, προσθέτοντας ότι απολυμάνσεις γίνονται και στις κτιριακές εγκαταστάσεις στο ΓΕΕΦ και στο Υπουργείο Άμυνας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Ήβη Μιτσίδου Phillips
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Πολύωρες αναμονές έξω από δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες στην Πάφο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: